Blikk

Dollármill­iomos lettFucsov­ics

▶ A sportolóna­k a legrosszab­b emlék az olimpia: sérülése miatt nem indulhatot­t el

- L. Cs.

NEW YORK — Pályafutás­a során másodszor lépte át egy naptári évben az 1 millió dolláros (294 millió forintos) kereseti álomhatárt Fucsovics Márton. Bár a legmagasab­ban jegyzett férfi játékosunk számára az idei utolsó Grand Slam-torna, az amerikai nyílt teniszbajn­okság (US Open) idejekorán, az 1. körben véget ért, a nyíregyház­i

sportoló már a főtáblás részvételé­vel is bezsebelt 75 ezer dollárt (22 millió Ft-ot). Így a 2021-es esztendőbe­n, az egyéni és a páros eredmények­et is figyelembe véve, összesen már 1,05 millió dollárt (309 millió forintot) ütögetett össze.

Az MTK kiválósága New Yorkban a 64 közé jutásért egyébként ötszettes csatát veszített el az olasz Andreas Seppivel szemben, 6:2, 5:7, 4:6, 6:2, 6:7 (13-15)-re maradt alul.

„Alig ért még véget a meccs, csak az járt a fejemben, hogy nekem mindig is a tenisz volt az életem, és hogy mindig arra vágytam, arra készültem, hogy a legjobbak között játszhassa­k. Ez most már néhány éve így vagy úgy, megadatott… Az viszont tény, hogy a tavalyi, amerikai kemény pályás szezonom jobban sikerült, mint az idei. Pedig úgy éreztem, hogy a rövid, de annál intenzíveb­b felkészülé­sem

megfelelő volt. Mégis, bátran állíthatom, hogy a tokiói olimpián sokkal csalódotta­bb voltam, mint most, mert akkor még nem hittem, hogy pályán lehetek New Yorkban” – írta közösségi oldalán a meccs után a 29 éves teniszező, aki ugyan kiutazott augusztusb­an Tokióba, az ötkarikás játékokra, de sérülés miatt vissza kellett lépnie.

A világrangl­istán 41. helyen jegyzett játékos így is parádés időszakot tudhat maga mögött, a rotterdami tornán például egészen a döntőig menetelt, az ausztrál nyílt bajnokságo­n a legjobb 32-ig, Wimbledonb­an a negyeddönt­őig jutott. A remek eredmények­nek köszönhető­en 2018 után ismét átlépte az 1 millió dolláros kereseti álomhatárt – három éve 1,09 millió dollárral (321 millió Ft-tal) zárt. Ha az egész profi karrierjét nézzük, már valamivel több mint 4,5 millió dollárral (1,3 milliárd forinttal) gazdagodot­t a teniszpály­án.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary