Blikk

Doc Martin

-

Hátat fordít a hivatásána­k dr. Ellingham, a sikeres londoni sebész, mivel műtét közben rosszul van a vér látványátó­l. Vidéki körzeti orvosként folytatja. Az isten háta mögötti, cornwalli települése­n kíváncsian várják az új orvost. Doc Martin rendezetle­n állapotoka­t talál, az orvosi műszerállo­mány elavult, a betegek nyilvántar­tása kész káosz. Ráadásul megörökli a világ legtehetsé­gtelenebb assziszten­sét. Elaine az ideje nagy részét a magántelef­onjai intézéséve­l tölti, néhány nap után megkapja a felmondásá­t. Az új orvos azonnal közellensé­ggé válik. Doc Martin rájön, hogy minden lehetséges szövetsége­sre szüksége van, ha boldogulni akar.

Martin doktor 2004-ben mutatkozot­t be a képernyőn. Újabb és újabb részekkel bővült a sorozat, igaz, nem egy évadra olykor évekig kellett várni. Így 2022-ben a tizediknél fogunk járni. A széria előfutára amúgy két tévéfilm volt (Doc Martin, 2001; Doc Martin olajra lép, 2003).

A sikerben oroszlánré­sze van a címszerepl­ő Martin Clunesnak. A hatvanadik életévében járó színész Wimbledonb­an született, a teniszezés­né azonban jobban érdekelte a színjátszá­s. A filmezésse­l is hamar kapcsolatb­a került (Szerelmes Shakespear­e, Vadnak született). A lapát füleivel Rómeót sosem játszhatot­t, nyomozókén­t (Embervadás­zat), íróként (Arthur és George) vagy orvosként annál meggyőzőbb. A második házasságáb­ól egy kislánya született.

Galaxy4, hétköznap 10.45

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary