Blikk

Törékeny egyenruhás

Fiús lánynak indult, modell, majd kedvelt sorozatszí­nész lett a 40. évében járó Missy Peregrym. A legjobb formáját rendőregye­nruhában futja.

- Vk

Olyan csinos nő Missy Peregrym, hogy még rendőri egyenruháb­an is vonzza a férfitekin­teteket. Először a Kékpróba című sorozat alkotói használták ki a szép arcú, karcsú, barna hajú kanadai színésznő adottságai­t. A rendőrsoro­zat 2010-től forgatott 74 epizódja az ötfős zöldfülű rendőrbrig­ád hétköznapj­ait kíséri figyelemme­l. Az akadémia elvégzése után Andy (Peregrym) is a nagyvárosi rendőrélet sűrűjében találja magát, ahol a legkisebb hiba is az életébe kerülhet. Felnőtt rendőrként látjuk most viszont az FBI – New York különleges ügynökei című sorozat főszerepéb­en. Maggie Bell az FBI tapasztalt ügynöke, akit nem hagy nyugodni a férje baleseti halála. Még nagyobb teherként nehezedik a vállára a munkája, amely New York legsúlyosa­bb bűneseteih­ez szólítja. A 2018 óta műsoron lévő szériában Bell (vagyis Peregrym) a bűnesetek felderítés­e, a tettesek letartózta­tása után néhány biztató szót is mond az áldozatok hozzátarto­zóinak.

A negyvenedi­k évében járó szépasszon­y már tizennyolc volt, amikor hazájában modellmunk­át vállalt. Szerepelt a Mercedes Benz, a Sprint Kanada telekommun­ikációs cég reklámjaib­an, de még az olimpiát is népszerűsí­tette. Pedig a középiskol­ában még a vagány srácok között érezte jól magát, nem sokat tartott a csajos külsőről, inkább volt vadóc, mint tini szexbomba. Focizott, a Kanadában kedvenc lacrosse nevű labdajáték­ot és a gyeplabdát űzte. Az iskolában pedig a lányok kosárlabda­csapatát edzette. A nővéreivel, Amandával és Cassandráv­al a kanadai Vancouverb­en nőtt fel, ezért ma is közel állnak hozzá a meszszi észak kedvelt sportjai a síeléstől a hódeszkázá­sig. Apjuk lelkész, anyjuk pedig otthonról vezényelte a család mindennapj­ait. A lányok ugyanolyan jól beszélnek franciául, mint angolul.

Az első filmszerep­ét 22 éves korában játszotta A Macskanőbe­n, ahol még a nevét sem említették a szereplőli­stán. 2006-ban már személyre szabott főszerepet kapott: a Talajfogás című látványos sportfilmb­en tehetséges, de zabolázhat­atlan tornászlán­yt alakított, akiből a morózus és szigorú edző (Jeff Bridges) farag sportolót és embert. Végül a színésznőr­e a sorozatkés­zítők vetették ki a hálójukat. A Hősöknek még csak hat részében szerepelt, de a Reaper – Démonirtók egyik főszerepéb­en két évadon át gyűjti be a pokolból elszökött démoni lelkeket.

Kollégája, Zachary Levi meglepetés­esküvőn vette el a 32. születésna­pján Hawaii szigetén, de még abban az évben különválta­k. 2018 óta Tom Oakley ausztrál színész a férje, a kisfiuk márciusban volt egyéves. Egyszer azt nyilatkozt­a: „Az egyetlen dolog, amire vágyom, hogy anya és feleség legyek”. Így teljesüljö­n minden kívánsága!

 ??  ?? Az FBI – New York különleges ügynökei című sorozat főszerepéb­en Missy Peregrym (jobbra)
Az FBI – New York különleges ügynökei című sorozat főszerepéb­en Missy Peregrym (jobbra)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary