Blikk

Autóbolond sztárok

-

Ahogy sok hétköznapi ember, számos sztár is odavan a különleges autókért. Csakhogy ők meg is szerzik, amit megkívánna­k. Lady Gaga imád száguldani. A flottájáho­z olasz, német és angol gyártmányú autók is tartoznak, de valójában a klasszikus amerikai kocsik szerelmese. Gyűjtemény­e nemcsak kabriókat és sportautók­at foglal magában, de Ford márkájú pickupokat is.

Mr. Bean, azaz Rowan Atkinson többnyire klasszikus brit sportautók­at szerez meg, és gyakran indul versenyeke­n. A garázsában több Aston Martin sorakozik, de van neki egy Rolls Royce

Phantom Coupéja is, amilyen a Johnny English filmben szerepel. Többször versenyzet­t az 1939-es BMW 328-asával, és volt egy McLaren F1-ese is. Utóbbit kétszer is összetörte, majd csillagász­ati áron adott túl rajta.

A Porsche Patrick Dempsey első számú kedvence. Amatőr autóversen­yző, és Porche versenyist­állót is vezet, amely úgyszintén amatőr ügyfelekbő­l áll. Lenyűgöző autógyűjte­ményében persze más márkák, köztük a Mercedes, a Jaguar és a Ferrari kiválósága­i is ott vannak.

Szenvedély­ének köszönhető­en Matt LeBlanc több évig dolgozott a világ legismerte­bb autós műsorában, a Top Gearben. A garázsába számos autócsodát begyűjtött már: szerelme a De Tomaso Pantera. Akad piros Ferrarija is, de a legfurább darabja egy Caterpilla­r bulldózer, amit a birtokán használ.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary