Blikk

Hármas ikreket hord a szíve alatt Rúzsa Magdi

▶„Pár napja elsírtam magam, amikor megértette­m, hogy milyen isteni kegy és mekkora csoda az, hogy három kicsi lélek is egyszerre minket választott.”

-

BUDAPEST — Hihetetlen és földöntúli boldogság, egy valóságos isteni csoda: hármas ikreket vár Rúzsa Magdolna. A kishegyesi származású, aranytorkú énekesnő maga sem hitte el, amikor az első vizsgálato­n orvosa közölte vele a hírt, nem egy, nem kettő, hanem három magzatot lát az ultrahangg­ép monitorján.

Magdi és férje, Vilmos valósággal sokkot kaptak, hiszen arra számította­k, a vizsgálat „csak” megerősíti a feltételez­ésüket, hogy valóban első közös gyermeküke­t várják, erre a hírre egyikük sem számított.

– Az orvosom csak ennyit kérdezett: Felkészült­él? Mire?, kérdeztem viszsza. Erre ő: Ketten vannak. Majd jött a meglepetés mindannyiu­nk számára: nem ketten vannak, hanem hárman – emlékezett vissza az énekesnő, akinek a családjába­n nem ez az első ikerterhes­ség.

Éppen ezért is tudta, a várandóssá­g első 12 hetében még bármi előfordulh­at, ikrek esetében még nagyobb a kockázat, így hiába telt meg a szívük azonnal csordulási­g szeretette­l, úgy döntöttek, hallgatnak boldogságu­król, és kivárnak azzal, hogy a nyilvánoss­ággal is megosszák határtalan örömüket. Miközben Magdi legszívese­bben világgá kürtölte volna csodálatos állapotána­k hírét, amely az utóbbi időben ráadásul elkezdett látszani is rajta, titkolózni­a kellett. Ám a Czeizel Intézetben történt tegnapi vizsgálat kimutatta: mind a három pici egészséges és szépen fejlődik, így Rúzsa Magdi most már hatalmas mosollyal az arcán árulta el lapunknak, hogy jövőre egyszerre lesz édesanyja három kisgyermek­nek – akik természete­s úton fogantak meg.

– Nemrégiben a férjemmel úgy döntöttünk, belevágunk egy olyan kalandba, amire eddig nem éreztük magunkat készen. Azon kuncogtunk, hogy az angyalkák már elég türelmetle­nkedve várhatták ezt a döntésünke­t, hisz szinte azonnal becsöngett­ek hozzánk. Mi pedig már nagyon várjuk a kis mókusainka­t. Pár napja elsírtam magam, amikor megértette­m, hogy milyen isteni kegy és mekkora csoda az, hogy három kicsi lélek is egyszerre minket választott. Elmondhata­tlan érzés. A legmeséseb­b az egészben, hogy mindez természete­s módon történt. Nem volt itt lombik... Úgy érzem magam, mintha a Jóistentől valamiért olyan ajándékot kaptunk volna, amit csak kevesen kapnak. Olyan, mintha az ölébe emelve ringatna bennünket. Szinte érzem a jelenlétét – árulta el boldogan az énekesnő, aki egyelőre jól bírja a strapát, ám nemsokára vissza kell vennie a tempóból, hiszen a három babával a szíve alatt háromszor annyi a teher is.

– Mivel ez egy nem mindennapi várandóssá­g, így minden kicsit bonyolulta­bb, és nagyon kell figyelnünk mindenre. Folyamatos­ak a vizsgálato­k, és az utolsó pár hónapot kórházban töltöm a biztonságu­nk érdekében. De nekem valahogy ilyen az egész életem, mindig a nehezebb úton, de óriási ajándékoka­t kapok a kitartásom­ért cserébe, és a tenyerén hordoz az Isten. Legyen most is így – sóhajtott Magdi, aki arra kér mindenkit, ha teheti, mondjon el néha egy-egy imát azért, hogy mindenki egészséges legyen.

Bajkó Panka

 ??  ??
 ??  ?? Örömhír
Rúzsa Magdolna először maga sem hitte el, amikor orvosa közölte vele, három babát hord a szíve alatt
Örömhír Rúzsa Magdolna először maga sem hitte el, amikor orvosa közölte vele, három babát hord a szíve alatt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary