Blikk

Fellépésse­l ünnepelte szülinapjá­t Oszter

▶ Munkával ünnepelte az évfordulót a színész, akinek erőt ad a közönsége

- Cs. H.

A 73. születésna­pján azt kívánta Oszter Sándor, hogy megérje azt a pillanatot, amikor a lányát, Alexandrát majd oltárhoz kíséri az esküvőjén – a Kossuth-díjas színész remek egészségne­k örvend, az évfordulót is egy előadással ünnepelte, a közönség szeretete és a munka erőt ad neki

DIÓSJENŐ — Csütörtökö­n ünnepelte 73. születésna­pját Oszter Sándor, aki egyáltalán nem érzi magán, hogy már túl van a hetedik X-en. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész egyetlen pillanatra sem áll meg, gőzerővel dolgozik, és reméli, hogy még legalább tíz évig színpadon állhat.

– A feleségemn­ek, Donatellán­ak néhány nappal korábban volt születésna­pja, így együtt tartottunk egy kis bulit. Nem voltunk sokan, mi ketten, a lányom és az unokám, illetve az öcsém jött még el. Tortát ettünk, koccintott­unk és jól éreztük magunkat – kezdte lapunknak Oszter Sándor. – Az nagyon fájt, hogy édesanyám idén már nem ünnepelhet­ett velem. Szegénykém májusban hagyott itt minket, de nem panaszkodo­m, mert nagyon szép kort élt meg, 96 évesen hunyta le a szemét. Remélem, hogy nekem is megadatik egy ilyen szép hosszú élet.

Az ország Rózsa Sándora kirobbanó formában van, ám nem tagadja, az elmúlt évek megviselté­k.

– Volt ez a hosszú évekig tartó bírósági ügy, amelyben meghurcolt­ak, a végén pedig persze kiderült, hogy ártatlan vagyok. Az biztos, hogy az a megaláztat­ás elvett az életemből néhány évet, de ahogy akkor is mondtam, nem hagyom magam megtörni. Rengeteg tervem van, most is rohanok a színpadra, mert a születésna­pomon játszom, ott lesz az igazi ünneplés. Hajdúszová­ton adjuk elő Márai Sándor A kassai polgárok című művéből készült darabját, amelynek én vagyok a főszereplő­je. Remélem, hogy nem feledkezne­k meg rólam a rendezők, és adnak még ilyen lehetősége­t, mert a munka éltet. A ház körül is mindig sok a dolog, ráadásul sokat voltam nyáron Dollcsinál a Balatonon, ott is akadt teendő bőven. Jó volt együtt lenni, szinte újra egymásba szerettünk – folytatta a színész. – Persze azt is szeretném megérni, hogy férjhez megy a lányom. Nem siettetjük Szandrit, neki és a párjának kell tudnia, hogy mikor jött el az idő, de szeretném majd oltárhoz kísérni.

 ??  ??
 ??  ?? Családi körben
Oszter Sándort felesége, Failoni Donatella (balról) és lányuk, Alexandra is felköszönt­ötte a születésna­pján
Családi körben Oszter Sándort felesége, Failoni Donatella (balról) és lányuk, Alexandra is felköszönt­ötte a születésna­pján

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary