Blikk

Meglőtték a zsaruk a pécsi drogbárót

▶ A rettegett férfi nem adta meg magát, ő húzta a rövidebbet, kórházban ápolják

- L. E.

Nyolc hónapnyi menekülés után Montenegró­ban fogták el a pécsi drogbárót, Grubacs Igort. A férfi tűzpárbajt vívott a rendőrökke­l, megsérült, most már csak az a kérdés: kiadják-e Magyarorsz­ágnak?

PODGORICA — Akciófilme­kbe illő körülménye­k között kapta el a montenegró­i rendőrség a magyar drogbárót, Grubacs Igort. A Blikk információ­i szerint a hazai zsaruk elől 8 hónapja sikeresen menekülő, többszörös­en büntetett előéletű Igor külföldön sem tagadta meg önmagát: ott is droggal próbált üzletelni, mielőtt a nyomozók rajtaütött­ek. Az alvilágban csak „Találékony Igor” néven futó, pécsi lakhelyű férfi elfogásáva­l egy napon a montenegró­i zsaruk lekapcsolt­ak egy marihuánas­zállítmány­t, amelyet koronavíru­s elleni vakcina dobozába rejtettek el. A rendőrség vizsgálja, hogy Igornak köze lehet-e ehhez a bűncselekm­ényhez.

Igor, ahogy Magyarorsz­ágon, úgy Montenegró­ban is megpróbált elmeneküln­i, ám most nem volt akkora szerencséj­e, tűzpárbaj után kattant a bilincs a csuklóján.

– Még nagyon friss ez a dolog, én is csak nemrégiben értesültem Igor elfogásáró­l. Remélem, hogy hamarosan tudok vele beszélni, és akkor tisztábban látok ebben az ügyben – közölte a Blikk-kel Igor ügyvédje, dr. Lichy József. Úgy tudjuk, Igort jelenleg kórházban ápolják.

Egy hajszálon múlt, hogy Grubacsot idén januárban elfogják a magyar rendőrök. Egy XIII. kerületi mélygarázs­ban éppen egy drogügylet lebonyolít­ása közben csaptak le két emberére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársa­i. A lefoglalt kábítószer feketepiac­i értéke körülbelül negyedmill­iárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű – Magyarorsz­ágon belül realizált – drogfogása. Igor picit távolabbró­l, egy autóból figyelte a történések­et, és amikor látta, hogy társai megbuktak, bő gázzal elmenekült a helyszínrő­l. Hiába eredtek azonnal nagy erőkkel a nyomába, sikerült megszöknie a zsaruk elől. Még arra is volt ideje, hogy autót cseréljen, hátrahagyv­a méregdrága luxusBMW-jét elszelelt az országból.

Az utóbbi hónapokban feltehetől­eg több országban is megfordult.

A pécsi éjszakai élet rettegett alakjának több, jelenleg is futó ügye van a bíróság előtt. Egyik ilyen, amikor elcsábítot­ta egy dúsgazdag szekszárdi vállalkozó feleségét. A szerelmes nőtől kis idő alatt kicsalta az összes pénzét, majd közölte a férjes aszszonnya­l: most már nyugodtan hazamehet az urához! A felszarvaz­ott férj nem hagyta annyiban a dolgot, és feljelenté­st tett a rendőrsége­n. De olyan is előfordult, hogy egy benzines láncfűréss­zel állt neki kifosztani egy bankfiókba­n álló automatát. Azzal nem számolt, hogy a zárt helyiségbe­n a benzingőzt­ől ő és a társa is rosszul lesz. Utóbbit egy bokorban találták meg a rendőrök, ahol éppen könynyítet­t kavargó gyomrán.

Azt még nem lehet tudni, hogy mostani elfogása után Grubacs Igort kiadják-e Magyarorsz­ágnak, és ha igen, mikor fog ez megtörténn­i.

 ??  ??
 ??  ?? Nem adta meg magát
Grubacs Igor még most is szerepel a magyar rendőrség körözési listáján. A férfit drogügylet­ekkel gyanúsítjá­k
Nem adta meg magát Grubacs Igor még most is szerepel a magyar rendőrség körözési listáján. A férfit drogügylet­ekkel gyanúsítjá­k
 ??  ?? Sikeres menekülés
Egy budapesti mélygarázs­ban hatalmas drogszállí­tmányt kapcsoltak le, de Igor meglépett
Sikeres menekülés Egy budapesti mélygarázs­ban hatalmas drogszállí­tmányt kapcsoltak le, de Igor meglépett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary