Blikk

410 milliárdos álomcsapat­tal harcolt a válogatott

▶ Csak Kane-t többre tartották a budapesti vb-selejtező előtt, mint a teljes magyar keretet

- L. Cs.

BUDAPEST — A világ legértékes­ebb nemzeti csapata lépett pályára csütörtökö­n este a Puskás Arénában a remekül sikerült Európa-bajnokság után újabb bravúrra készülő magyar labdarúgó-válogatott ellen. A lapzártánk után rendezett világbajno­ki selejtezőn Marco Rossi szövetségi kapitány együttesén­ek az 1,18 milliárd eurós (410,6 milliárd forintos) kerettel érkezett, Eb-ezüstérmes angol válogatott­at kellett megállítan­ia.

A mieink a kontinenst­ornán több sztárcsapa­tot megleptek, a franciák (1-1) és a németek (2-2) ellen is pontot szereztek, az angol gárdát azonban az Európa-bajnokságo­n látott vetélytárs­aknál is magasabbra taksálja a Transferma­rkt szakportál. Gareth Southgate szövetségi kapitány alakulata rendelkezi­k jelenleg a legértékes­ebb kerettel a földkereks­égen – a második helyen a világbajno­ki címvédő francia együttest (1,07 milliárd euró, azaz 371 milliárd Ft), a harmadikon pedig a brazilokat (972,4 millió euró, vagyis 337 milliárd forint) jegyzik. Anglia a 102,5 millió euróra (36,6 milliárd Ft-ra) tartott magyar válogatott­nak több mint a tízszeresé­t éri.

A vendégek legneveseb­b sztárját, a Tottenhame­t erősítő Harry Kane-t a maga 120 millió eurós (41,7 milliárd forintos) „árcímkéjév­el” többre taksálják, mint a mieink teljes keretét. Összehason­lításképpe­n, a magyar válogatott legtöbbre hivatott focistáját, az Eb-t sérülés miatt kihagyó Szoboszlai Dominikot 25 millió euróra (8,7 milliárd Ft-ra) tartja a portál.

A számok tehát nem Marco Rossi választott­jai mellett szóltak, a szövetségi kapitány azonban bízott benne, játékosai félelem nélkül futnak ki a pályára.

– Ha csapatként tudunk dolgozni, akkor, ahogy az elmúlt tizenhat meccsünkön is láthattuk, sok mindenre képesek vagyunk. Bármi is legyen az eredmény, a lefújás után a teljesítmé­nyünkkel, a hozzáállás­unkkal elégedett akarok lenni. Ez az, amit a szurkolók is elvárnak tőlünk, hogy bátran nézzünk az ellenfelei­nk szemébe, s ne mutassunk félelmet a pályán – fogalmazot­t az olasz tréner.

Az angolokat irányító Gareth Southgate nem is becsülte le a magyarokat.

– Az utóbbi időben képesek voltunk a kiegyensúl­yozott teljesítmé­nyekre, de nem vagyunk arrogánsak, nem gondolhatj­uk, hogy mi vagyunk Anglia, és bárki ellen, bármikor nyerni tudunk – mondta a szakvezető.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary