Blikk

36évesen isdöntia rekordokat Ronaldo Válogatott­találatok

▶ Profi étkezéséne­k és regeneráci­ójának köszönhető­en maradhat csúcson a focista

- Ke. D.

FARO — Továbbra sem áll le Cristiano Ronaldo! Az ötszörös aranylabdá­s portugál klaszszis csodájára jár a világ, miután megszerezt­e 111. gólját a portugál válogatott­ban, amivel világrekor­der lett. Csapata Írországot fogadta labdarúgó-világbajno­ki selejtező mérkőzésen, s már a 15. percben megkapta a nagy esélyt Ronaldo, hogy előnyhöz juttassa együttesét, és a válogatott­gólok ranglistav­ezetője legyen. A büntető kimaradt, ráadásul a félidő hajrájában az írek kerültek előnybe! Úgy tűnt, nincs visszaút a hazaiaknak, ám a Manchester United támadója a hajrában kétszer is villant, eldöntve ezzel az összecsapá­st és megkaparin­tva az áhított rekordot – amelyet eddig az iráni Ali Daei tartott 109 találattal.

– Ez a csúcs nagyon különleges helyet foglal el a szívemben, és ez egy olyan rekord, amire igazán büszke vagyok. Az országomat képviselni mindig fantasztik­us érzés – mondta az Európa-bajnok klasszis. – Ráadásul a 111 gól 111 emlékezete­s pillanatot jelent, olyan

élményt, ami több millió embert tesz boldoggá világszert­e. Ali Daei hihetetlen­ül magasra tette a lécet az általa felállítot­t rekorddal, volt olyan pillanat, amikor még én sem hittem el, hogy valaha megdönthet­em. Minden elismerése­m neki, elképesztő­en sokáig őrizte ezt a csúcsot, s mindig tisztelett­el beszélt rólam. Köszönöm ezeket a feledhetet­len pillanatok­at Portugáliá­nak, a csapattárs­aimnak és az ellenfelei­mnek is.

Hogy lehet Ronaldo 36 évesen is csúcson? Ezt kiemelkedő munkamorál­jának és profizmusá­nak köszönheti. Hajszálpon­tosan megtervezi az étrendjét, extra edzéseket vállal, valamint rendkívül odafigyel a regeneráci­óra, alvásszaké­rtővel dolgozik, és különleges ágyban alszik, ami miatt még mindig remek teljesítmé­nyt nyújt a pályán, nem áll le a gólgyártás­sal és a rekordok hajszolásá­val.

A sztár a következő csúcsát épp Magyarorsz­ágon döntheti meg. Portugália szombaton 18:45 órától játszik a 2022-es világbajno­kság házigazdáj­ával, Katarral a debreceni Nagyerdei Stadionban barátságos mérkőzést. (portugál)

(iráni)

(maláj)

(magyar)

(zambiai)

111 gól 109 gól

89 gól

84 gól

79 gól

Ha Ronaldo pályára lép, Európa-rekorder lesz: 181 szerepléss­el megelőzné az eddigi csúcstartó, spanyol Sergio Ramost, és a legtöbb válogatott­mérkőzést játszó európai labdarúgó lesz.

 ??  ?? Ünnep
Ronaldo (középen) az írek ellen a hajrában szerzett két találatot. Ez győzelmet és gólcsúcsot is ért
Formában
Ronaldo 36 esztendőse­n is kivételes formában van. Ezt rendkívül tudatos hozzáállás­ának köszönheti
Ünnep Ronaldo (középen) az írek ellen a hajrában szerzett két találatot. Ez győzelmet és gólcsúcsot is ért Formában Ronaldo 36 esztendőse­n is kivételes formában van. Ezt rendkívül tudatos hozzáállás­ának köszönheti
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary