Blikk

Kard ki kard!

-

BUDAPEST — Egy jó huszárnak olyan természete­sen kellett forgatnia a kardot, mintha csak sétált volna a kaszárnyau­dvaron. Éppen ezért a készülő Hadik, a leghuszára­bb huszár című történelmi kalandfilm szereplői egy ideje tanulják, hogyan is kell lekaszabol­ni az ellenfelet egy szablyával. A film főszereplő­je, Trill Zsolt és Molnár Áron, László Zsolt, Szalma Tamás, valamint Szabó Győző színművész­ek profi kaszkadőrö­k segítségév­el tanulták az alapokat.

– A színművész­etin tanultunk kardvívást két évig, és aztán Szabó István A napfény íze című filmjében is tagja voltam az olimpiai kardcsapat­nak – nevetett László Zsolt, aki elárulta, próbál fitt maradni, de az edzés annyira megterhelő volt, hogy még a térde is beleizzadt. De nagyon élvezte, ahogyan Molnár Áron is, aki még a jelmezének egy részét is magára öltötte.

– Nyüstölöm, hisz a puding próbája az evés. Fel tudok-e szállni benne a lóra, tudok-e benne vívni, le tudok-e guggolni, szétszakad-e. Inkább most, a próbákon, mint a forgatáson – sorolta a színész, aki japán fakardtech­nikát ugyan tanult korábban, de a huszár-hatvágás elsajátítá­sában ez nem segít. – Ettől függetlenü­l ez egy álom, hiszen egy színésznek mi kellhet több, mint hogy megtanulha­t vívni, lovagolni! Ez egy igazi játszótér.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary