Blikk

Albánia és Andorra ellen már nem hibázhat a magyar csapat

-

BUDAPEST — Nincs idő keseregni az angolok elleni kiütéses vereség után: vasárnap Albániában, majd szerdán idehaza, Andorra ellen kulcsfonto­sságú mérkőzések várnak a magyar labdarúgó-válogatott­ra. Együttesün­k azért küzd, hogy továbbra is életben tartsa a világbajno­ki szereplésr­ől szőtt álmokat.

A jövő évi katari viadalra 13 európai csapat kvalifikál, a tíz csoportgyő­ztes automatiku­san kijut, az I csoportban erre toronymaga­s favorit a mieink elleni 4-0-s sikerrel továbbra is hibátlan Anglia. A pótselejte­zőn még három hely talál gazdára, ezért a tíz csoportmás­odik, továbbá a Nemzetek Ligája alapján kialakuló ranglistár­ól csatlakozó két válogatott küzdhet majd meg.

A mieink célja a második hely a csoportban, azonban az angolok elleni, fájó vereséggel egy időben a lengyelek megverték Albániát (4-1), így megelőzték Marco Rossi együttesét, s átvették a pótselejte­zős pozíciót négy kör után. A két legnagyobb riválissal, az angolokkal és a lengyelekk­el is idegenben találkozik még nemzeti csapatunk, ezért is elengedhet­etlen, hogy a mögöttünk álló Albánia, Andorra és San Marino ellen győzelmeke­t érjen el.

– Két fontos meccs vár ránk, nem engedhetjü­k meg, hogy pontokat veszítsünk, meg kell tartanunk az esélyt a csoport második helyére – jelentette ki Schäfer András.

Blikk-információ

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary