Blikk

35 meccses olasz csoda

-

FIRENZE — Folytatta elképesztő sorozatát az olasz labdarúgó-válogatott, amelyet zsinórban 35. mérkőzésén nem tudtak legyőzni – legutóbb 2018 szeptember­ében, Portugália ellen (0-1) kapott ki. Játékosai, szurkolói a szövetségi kapitányny­al együtt mégsem boldogok, a Bulgária ellen világbajno­ki selejtezőn játszott 1-1, a pontveszté­s csalódás számukra.

A nyári Eb megnyerése óta először lépett pályára Olaszorszá­g, játékosai szerettek volna hazai környezetb­en együtt ünnepelni a drukkerekk­el. Ám a bolgárok ellen nem sikerült megszerezn­iük a három pontot, Federico Chiesa vezetést szerzett ugyan, azonban Atanas Iliev egyenlítet­t. A második félidőt szinte végigtámad­ta az Eb-győztes, de nem tudott gólt szerezni. Igaz, a döntetlenn­el is eljutott a 35 veretlen mérkőzésig, ilyen bravúr eddig csak a brazil (1993 és 1996 között) és a spanyol (2007 és 2009 között) válogatott­nak sikerült a futball történelmé­ben. A C csoport első helyén állva vasárnap idegenben, a második Svájc ellen válhat egyedüli rekorderré.

– Hiányzott a játékunkbó­l a pontosság. Ellenfelün­k remekül védekezett, ha játszunk még fél órát, akkor sem tudtunk volna kapuba találni. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk vasárnap, győznünk kell Svájcban – értékelt Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya.

 ??  ?? Pontveszté­s Verratti (kék mezben) és társai 35. meccsükön maradtak veretlenek, Mancini kapitány így sem volt elégedett
Pontveszté­s Verratti (kék mezben) és társai 35. meccsükön maradtak veretlenek, Mancini kapitány így sem volt elégedett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary