Blikk

Újranyitha­t a milliárdos szállója

-

DUNAKILITI — A gyémántker­eskedő harmadik házasságát celebráló volt polgármest­er, Szokoli Sándor szerint a nemrégiben elhunyt milliárdos­nak, Csebi Pogány Alajosnak a világ minden részében volt otthona, de sehol sem volt igazán otthon – bár élete vége felé talán Dunakiliti­t annak tekintette. Hiába volt vagyonos, testőrt idehaza soha nem láttak mellette.

Csebi Pogány Alajos dunakiliti kastélya 2000-ben készült el, a Princess Palace Hotel ötcsillago­sként működött, 17 kétágyas szobával, 4 lakosztáll­yal és egy elnöki lakosztáll­yal. Az elnöki lakosztály­ban pihenték ki a forgatás fáradalmai­t a Napóleon-film főszereplő­i, Christian Clavier és Gerard Depardieu.

A milliárdos még hatalmas golfpályát is tervezett az épülethez, aztán 2008-ban egyik napról a másikra ráunt a szállodázt­atásra, bezárta a hotelt. Csebi Pogány Alajos a közelmúltb­an hunyt el, a dunakiliti temető családi kápolnájáb­an talált végső nyughelyet, melyet a kilencvene­s évek közepén építtetett. A gyémántker­eskedő halála után úgy tűnik, újra fogad majd vendégeket a hotel.

– A milliárdos­nak néhány helyi kivételéve­l nem sok kapcsolata volt a dunakiliti­ekkel. A szkeptikus­oknak mindig azt mondtam: a kastély a falu éke, eltolni innen nem fogják, most is sok turista jár ide miatta – mondta lapunknak Szokoli.

 ??  ?? Hagyaték Csebi Pogány Alajos után milliárdok maradtak, és egy kihasznála­tlan hotel
A NAP LÁNYA
Hagyaték Csebi Pogány Alajos után milliárdok maradtak, és egy kihasznála­tlan hotel A NAP LÁNYA

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary