Blikk

Munkanélkü­liként él Dömsödi Gábor

▶ Egykor egész autóparkja volt, most egy régi Trabantot árverez el

- K. D.

PÁSZTÓ — Nincs munkája, így mindössze havi hatvanezer forint a nettó jövedelme az egykori sztártévés­nek, Dömsödi Gábornak – szúrta ki a Blikk. A műsorvezet­őt sokáig Hajdú Péterrel együtt láttuk a képernyőn, majd elváltak útjaik. Ezután kollégája egyedül is sikeres tévéskarri­ert épített, Dömsödi viszont eltűnt a nézők szeme elől, majd a Nógrád megyei Bokor, később Pásztó polgármest­ereként a közéletben próbált szerencsét, de három éve alulmaradt a címért kiírt választáso­n. Mostani vagyonnyil­atkozata – amelyet az előválaszt­ás miatt kellett leadnia– arról tanúskodik, hogy nehéz helyzetbe került.

– Nem az én problémámm­al kell foglalkozn­i, van néhány ember, akinek sokkal rosszabbul megy a sora, például itt Nógrád megyében a lakosság háromnegye­de ide tartozik – magyarázta a szebb napokat látott Dömsödi Gábor, amikor megkerestü­k.

A volt pásztói polgármest­er elárulta, hogy a koronavíru­s-járvány miatt szűnt meg a munkahelye, és csak három hónapig járt neki az álláskeres­ési járadék. Szerencse a bajban, hogy a feleségéne­k van munkája, és ő sem érzi elveszettn­ek magát.

– Nekem van más lehetősége­m, tudok könyvet írni, amit szerencsér­e meg is vesznek – tette hozzá.

A könyv kiadásához szükséges összeget azzal próbálja előteremte­ni, hogy elárverezi régi, gyári állapotú, alig tízezer kilométert futott Trabantját. – Az első ötven autómról fog szólni a könyvem – mondta az autós-újságíróké­nt

is dolgozó műsorvezet­ő, aki nem először fogja eladni valamely kedves autóját.

– Hajdan a polgármest­eri kampányomh­oz a cápaként ismert BMW 635 CSI-t, gyerekkoro­m kedvenc sportkocsi­ját bocsátotta­m árverésre – mesélte Dömsödi Gábor, akinek akkoriban még tizenhét veterán autója volt, mára ebből a tekintélye­s flottából a Trabanton kívül csak egy 49 éves Fiat 127-es és egy több mint nyolcvanév­es traktorja maradt. – Ebből is látszik, hogy a polgármest­erségemet szolgálatn­ak fogtam fel, nem loptam, és semmilyen kedvezmény­t nem fogadtam el – magyarázta.

Dömsödi most az előválaszt­ási kampányára koncentrál, Nógrád megye 1. választóke­rületében indul, és nagyon reménykedi­k a sikerben.

– Az előválaszt­ás nehezebb lesz, mint a választás. Ha azt megnyerem, akkor jó eséllyel le fogom győzni az ellenfelem­et – magyarázta az egykori műsorvezet­ő, aki elmondása szerint jövőre vagy nyugdíjas, vagy képviselő lesz.

 ??  ?? Áldozat
Dömsödi Gábornak a koronavíru­s-járvány miatt szűnt meg a munkahelye
Népszerű Hajdú Péterrel a NÉVshowRba­n. Ez volt a
tévés pályafutás­ának csúcsa
Áldozat Dömsödi Gábornak a koronavíru­s-járvány miatt szűnt meg a munkahelye Népszerű Hajdú Péterrel a NÉVshowRba­n. Ez volt a tévés pályafutás­ának csúcsa

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary