Blikk

Becsületbe­li ügy

▶ Lapzártánk után Albániában játszott a gárda, szerdán Andorra következik

- Cs. Z.

ELBASAN — Az angolok elleni múlt csütörtöki 4-0-s vereség után ki kell(ett) egyenesedn­ie, és meg kell(ett) mutatnia a magyar labdarúgó-válogatott­nak, hogy az elmúlt időszak jó eredményei nem véletlenek voltak. A mieink (lapzártánk után) Albániában léptek pályára, jövő szerdán pedig Andorrát fogadják világbajno­ki selejtezőn.

– A történelem­nek nincs nagy jelentőség­e egy-egy mérkőzés előtt, ezt tapasztalh­attam akkor is, amikor szembesült­em azzal, hogy az Anglia elleni összecsapá­s után sokan elfelejtet­ték, mi is volt az Európa-bajnokságo­n. Ezért megállapít­ható, a futballban kizárólag a jelenen és a jövőn van a hangsúly – mondta Marco Rossi, a nemzeti gárda olasz szövetségi kapitánya.

A szakember is tisztában volt vele, hogy az angolokkal szembeni 0-4 után győzelmekr­e van szükség. Az jól látszik, hogy az Európabajn­oki ezüstérmes Anglia szinte bizonyosan megnyeri az I csoportot. Nem marad más célja a lapzártako­r harmadik válogatott­unknak, mint megpróbáln­i megkaparin­tani a második pozíciót, vagy a Nemzetek Ligájában kiharcolni a folytatás lehetőségé­t. Merthogy az „ezüstérmes­ek” résztvevői lesznek a pótselejte­zőknek, s hozzájuk társulnak még ketten: azok az alakulatok, amelyek nem fértek oda az első két helyre a vébéselejt­ezős csoportjuk­ban, de az NL-eredményei­k alapján kapnak még egy esélyt.

– Szerettük volna megmutatni, hogy mit tudunk, de az első gól után szétestünk, sajnos – nyilatkozt­a Nikolics Nemanja, a Fehérvár támadója az albániai összecsapá­s előtt. – Ám nem maradt sok időnk bánkódni, az albánoknak és nekünk is kell a három pont, hogy életben maradhasso­n a remény a vb-re. Győzni akarunk!

Nagy valószínűs­éggel a november 15-én rendezendő

varsói lengyel–magyar lesz majd a kulcsmeccs: amelyik együttes ott nyer,

szinte borítékolh­ató, hogy másodikkén­t végez és pótselejte­zhet.

Kizárhatná­k azt az országot, amelynek a szurkolói rasszista megnyilván­ulásokat tesznek

Gareth Bale, a walesi fociváloga­tott szélsője tanácsolta ezt a nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetségn­ek

 ??  ?? Bizakodó volt
Marco Rossi szövetségi kapitány (szemben) bízott benne, hogy talpra áll a csapat
Bizakodó volt Marco Rossi szövetségi kapitány (szemben) bízott benne, hogy talpra áll a csapat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary