Blikk

Összeomlot­t a válogatott

▶ Támadásban és védekezésb­en is teljesen csődöt mondott a gárda a két vb-selejtezőn

-

BUDAPEST — Mi történt a magyar labdarúgó-válogatott­al két hónap alatt? Ez a kérdés foglalkozt­atja a nemzeti csapat szurkolóit. Júniusban a drukkerek még hősként ünnepelték az együttes tagjait, akik minden várakozást felülmúlva, szenzációs­an teljesítet­tek a részben hazai Európa-bajnokságo­n. A kontinenst­ornán a portugálok ellen (0-3) tisztesen helytálló, a vb-győztes franciákka­l 1-1-et játszó, a németekkel 2-2-re végző nemzeti csapat kilátástal­an futballt mutatott be a legutóbbi két meccsén. A mieink az angolok elleni 4-0-s hazai kudarc után idegenben Albániától is kikaptak 1-0-ra, így pont nélkül zárták a legutóbbi két világbajno­ki selejtezőj­üket.

A szerdai, Andorra elleni találkozór­a készülő csapat Marco Rossi kapitánnya­l korábban rendre szét tudta zilálni az esélyesebb gárdák támadójáté­kát, míg hozta a kötelező sikereket a gyengébbek ellen. A két legutóbbi meccsen egyik sem sikerüt. Joggal merül fel a kérdés, mi okozhatta mindezt?

– Régen játszott olyan meccset a válogatott, amelyen egyértelmű elvárás volt, hogy győznie kell. Ennek a terhét Albániában láthatóan nem tudtuk elviselni. Nem birtokoltu­k a labdát, nem voltunk elég agresszíva­k – vélekedett Bozsik Péter korábbi szövetségi kapitány.

Esterházy Márton, aki tagja volt a legutóbb, 1986-ban a világbajno­kságon szerepelt válogatott­nak, úgy véli, a vb-re jutásra eleve kevés esély volt.

– Senki sem gondolhatj­a komolyan, hogy ebből a csoportból reális esélyünk van a továbbjutá­sra. Helyén kell kezelni a válogatott erejét. Az Eb-n óriási bravúrt mutatott be a csapat, bőven a tudása felett teljesítet­t. A legutóbbi két meccsen nagyon komoly egyéni hibákat követtek el a játékosok – magyarázta a volt focista.

A csapat kétarcúság­ára az is

magyarázat lehet, hogy a gárda a 2016-os Eb-hez hasonlóan nyáron 35 napot tudott együtt készülni, míg a vb-selejtezők­re csak pár nap jutott.

Ráadásul Marco Rossi egyik meccsen sem játszhatot­t alapcsapat­ával. Loic Nego, Nagy Ádám, Lovrencsic­s Gergő az angolok ellen, Szalai Ádám és Schäfer András pedig Albániában hiányzott. A magyar gárda pedig annyira nem jó, hogy ezt el tudja viselni...

– Ezúttal is vállalom a felelősség­et a döntéseimé­rt. Ez a két vereség ébresztőt jelent. Ugyanakkor még nem ért véget az álom. Azért dolgozunk, hogy a hátralévő feladatoka­t és kihívásoka­t sikerrel teljesítsü­k – fogalmazot­t Rossi kapitány a vereségek után.

Sztárok? Nekünk egyelőre csak egy Lewandowsk­ink van

Paulo Sousa, a lengyel fociváloga­tott kapitánya hasonlítot­ta össze csapatát a szerdai ellenfélle­l, az angol együttesse­l

 ??  ?? Nincs veszve
minden Marco Rossi kapitány a két vereség ellenére
még bízik
a vb-re jutásban
Nincs veszve minden Marco Rossi kapitány a két vereség ellenére még bízik a vb-re jutásban
 ??  ?? Únnep
A részben hazai rendezésű Eb-n minden összejött a csapatnak. Igazi fociünnep volt a torna
Únnep A részben hazai rendezésű Eb-n minden összejött a csapatnak. Igazi fociünnep volt a torna
 ??  ?? Csőd
Albániában Szoboszlai (jobbra) és Kleinheisl­er (balról második) is csődöt
mondott
Csőd Albániában Szoboszlai (jobbra) és Kleinheisl­er (balról második) is csődöt mondott
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary