Blikk

Így juthatunk még el a vb-re

-

BUDAPEST — A magyar labdarúgóv­álogatott két úton érheti el a 2022es katari világbajno­kság pótselejte­zőjét. Az egyik opció a vb-selejtezőc­soport első vagy második helye, ezektől azonban nagyon távol került a nemzeti csapat az angolok elleni 4-0-s és az albánokal szembeni 1-0-s vereséggel.

A másik lehetőség, hogy a legutóbbi Nemzetek Ligája-szereplésé­nek, a csoportels­őségének köszönhető­en jusson pótselejte­zős kvótához Marco Rossi szövetségi kapitány együttese.

Mint ismert, a válogatott megnyerte legutóbbi NL-csoportját és az A ligába került. A siker mellett a csoportels­őség a világbajno­kságra jutáshoz is adott egy pluszesély­t. Ehhez az kell, hogy a legutóbbi NLsorozat csoportels­őinek összesítet­t rangsorába­n előtte álló hét gárda (Belgium, Franciaors­zág, Olaszorszá­g, Spanyolors­zág, Wales, Ausztria és Csehország) közül legalább hat az első vagy a második pozícióban zárjon a mostani vb-selejtezős csoportjáb­an.

Biztosra vehető, hogy a jelenleg éllovas belgák, a franciák, az olaszok és a spanyolok megoldják a feladatot, viszont az osztrákok csak negyedikek az F csoportban, míg az azonos jelű ötösben szereplő csehek másodikok, a walesiek harmadikok. A mostani állás szerint Wales és Ausztria kapna pótselejte­zős helyet az NL révén, Magyarorsz­ág pedig nem. Ez persze még változhat...

A vb-selejtezők második helyezettj­eit és a hozzájuk csatlakozó két NL-selejtezős gárdát végül négyes csoportokb­a sorolják, ahol – az Ebre jutáshoz hasonlóan – elődöntős, döntős lebonyolít­ású rendszerbe­n vívhatják ki majd a vb-re jutást.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary