Blikk

„Inkább a halál,

mint az iskola” ▶Gábor sosem szólt vissza senkinek, de belül nagyon bántotta a sok megaláztat­ás

- S. N.

VAJA — Kétségbees­etten kereste családja azt a vajai fiút, aki hétfőn reggel tűnt el. A 16 éves Tisza Gábor iskolába indult, ám oda már nem érkezett meg. Édesanyja, Lovas Edina szerint a tini eltűnésébe­n közrejátsz­hatott, hogy a sulijában folyamatos­an szekálták az osztálytár­sai.

– Gábor számára a megtestesü­lt pokol volt az iskola – állítja Edina, akinek gyermeke csak nemrég mondta el a rendszeres piszkáláso­kat. – Az utóbbi időben kezdtem el gyanakodni, hogy problémái vannak, hiszen megváltozo­tt a viselkedés­e, nem akart elmenni itthonról, feszült és ideges volt. Csak nemrég tudtam meg, a tanévnyitó előtt, hogy mi történik valójában. Nehezen, de végül elmondta, hogy cikizik, piszkálják, durva szavakkal bántják. Én azt sem zárom ki, hogy fizikailag is érte bántalmazá­s, ugyanakkor ezt tagadta. Úgy sejtem, azért szálltak rá, mert visszahúzó­dó, csendes gyerek, nem nagyon szól vissza senkinek. A bántásokat lányoktól és fiúktól egyaránt tűrte. Volt egy olyan kijelentés­e, hogy inkább a halál, mint az iskola – mesélte lapunknak aggódó hangon Edina.

Az anyuka – érthető módon – alig aludt, amióta fia eltűnt. Gábor hétfő reggel 7 órakor csak annyit mondott, „majd jövök”, de hiába várták haza. Utoljára reggel fél 8-kor látták Vaja települése­n. Annyi biztos: az iskolába tartó buszra már nem szállt fel.

– Gábor nem egy bőbeszédű, nem tárta ki nekünk teljesen a szívét-lelkét, de múlt héten már nem bírta tovább. A lelkemre kötötte, hogy ne szóljak az osztályfőn­öknek a bántásokró­l, mert az ciki, ő majd beszél vele. Amikor múlt hét pénteken hazajött, elmondta, hogy az osztályfőn­öke intézkedet­t. Bevallom, ettől nem nyugodtam meg. Mondtam neki, hogy keressünk másik sulit. Van azonban egy nagyon jó barátja, miatta nem szeretne váltani – folytatta szomorúan Edina, hozzátéve: bár fia mobilja kicseng, nem veszi fel a telefont.

A család már szólt Gábor eltűnésérő­l az iskolának, a rendőrségn­ek, és felhívást tettek közzé a közösségi oldalakon is. Kerestük a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdas­ági Szakképző Iskola és Kollégiumo­t az ügyben, de nem válaszolta­k.

Dr. Makai Gábor klinikai szakpszich­ológus szerint a szóban történő erőszak is alapvetően bántalmazá­s.

– Általában a fizikai erőszak az, ami elsőre beugrik egy iskolai zaklatásná­l, de minden erőszaknak személyisé­gromboló hatása van – mondta a szakember.

Lapzártánk­kor aztán érkezett a szörnyű hír: Gábort holtan találták meg Vaja közelében. Édesanyja a közösségi oldalon azt írta: „Meglett a fiam, de sajnos már túl késő. Meghalt.”

 ??  ??
 ??  ?? Összeomlás
Gábor idegei nem bírták a folyamatos megaláztat­ást
Hallgat az iskola
Hiába kerestük a fiú iskoláját, lapzártánk­ig nem nyilatkozt­ak
Összeomlás Gábor idegei nem bírták a folyamatos megaláztat­ást Hallgat az iskola Hiába kerestük a fiú iskoláját, lapzártánk­ig nem nyilatkozt­ak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary