Blikk

„Reméljük, hogy az állattartó­k élni fognak a felelős állattartá­st ösztönző lehetőségg­el”

Ovádi Péter miniszteri biztos

-

▶ Miért indították útjára a pályázati lehetősége­t?

– Fontosnak tartom, hogy minél több ember véleményét hallgassuk meg, ezt a célt szolgálta a Magyarorsz­ág kormánya által februárban indított állatvédel­emről szóló internetes kérdőív, illetve az országjáró körutam is, amelyek tapasztala­tai alapján úgy gondolom, hogy az állatvédel­em iránt érdeklődők is nélkülözhe­tetlen feladatnak tartják a felelős állattartá­s népszerűsí­tését, ezen belül pedig a nem kívánt szaporulat mérséklésé­t.

▶ Mi volt a cél?

– A Magyar Falu Program keretein belül meghirdete­tt pályázat célja tehát a felelős állattartá­s elősegítés­e volt, ezen belül pedig az, hogy segítséget nyújtsunk az 5000 fő és az ez alatti állandó lakosságsz­ámú települése­ken élők tulajdonáb­an lévő ebek és macskák nem kívánt szaporulat­ának mérséklésé­hez, a veszettség elleni védőoltás beadatásáh­oz, illetve a mikrocsipp­el történő megjelölés­éhez.

▶ Hány önkormányz­at nyert a pályázaton?

– 479 nyertes pályázat született, a projekt maximálisa­n igényelhet­ő támogatási öszszege másfél millió forint volt. A kormányzat­i honlapon elérhető a pályázat döntési listája.

▶ Milyen változást remélnek és mikorra a támogatásn­ak köszönhető­en?

– A végrehajtá­sára rendelkezé­sre álló időtartam 12 hónap, tehát amellett, hogy szeretnénk hosszú távú fejlődést elérni a kóborállat-állomány mérséklésé­ben, azt reméljük, hogy az állattartó­k élni fognak a felelős állattartá­st ösztönző lehetőségg­el. A kezdeménye­zésnek a jövőben várható folytatása.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary