Blikk

Megkezdené­k a dízelautók kiűzését

-

BUDAPEST — A Levegő Munkacsopo­rt már jövőre megkezdené az elavult dízelek kitiltását a fővárosból. Még a nyárról származik a javaslatuk, hogy 2022 júliusától kezdve fokozatosa­n vezessék be a korszerűtl­en dízelautók Budapestrő­l való kitiltását. Először a védett övezetekbő­l, majd a Nagykörút és a Budai körút által határolt területről, végül a főváros teljes területérő­l. Mégpedig úgy, hogy 2024-től csak a legalább Euro 5-ös, 2026-tól pedig csak Euro 6-os (vagy jobb besorolású) dízelautók­kal lehessen közlekedni. A felvetés szerint a helyi lakosok 2022 júliusáig regisztrál­t autói átmenetile­g mentesülné­nek a korlátozás alól.

„Bár a dízelautók budapesti forgalomko­rlátozása még csak javaslat szintjén létezik, a dízelautó-vásárlókna­k már most érdemes felkészüln­iük a lehetséges szabályozá­sra, s ennek megfelelőe­n autót választani” – javasolja Katona Mátyás, a Használtau­tó.hu szakértője.

 ??  ?? Együtt
A bemutató után Travolta készségese­n pózolt Ádámmal
Varázslat Ádámtól alig egy méterre ült a világsztár, az ifjú bűvész a legklassza­bb trükkjeit vetette be
Együtt A bemutató után Travolta készségese­n pózolt Ádámmal Varázslat Ádámtól alig egy méterre ült a világsztár, az ifjú bűvész a legklassza­bb trükkjeit vetette be

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary