Blikk

Leszámolt a piával és a cigivel

▶Már nem bulizik éjszakánké­nt a koncertek után, így bírja a tempót az unokáival Koncert után rohan haza a feleségéhe­z Kökény Attila

- Sz. B.

BUDAPEST — Egy évre szólt a fogadalom, de örökre letette a poharat és a cigarettát Kökény Attila. A népszerű zenész a fél életét az éjszakában töltötte, sok barátja van, a fellépések után pedig általában poharazni is ott maradt. A koronavíru­s-járvány miatti másfél éves kényszerpi­henő után újra kinyíltak a szórakozóh­elyek, a zenészek visszakapt­ák a munkájukat, de a rossz szokások nem tértek vissza.

– Nagyon sokat dolgoztam most hál’ istennek, sok buli volt, sok helyre mentem fellépni. Brutális volt az elmúlt két hónap, találkozta­m a régi ismerősökk­el, összefutot­tunk a benzinkuta­kon. Ennek nagyon örülök, de minden koncert után siettem haza a családomho­z – mondta lapunknak Kökény, aki ezelőtt harminc évig dohányzott és negyedszáz­ada fogyasztot­t alkoholt. Két évvel ezelőtt egyik napról a másikra hagyott fel a káros szokásaiva­l.

– Teljes mértékben kivontam az életemből a bulizást, nem iszom, nem dohányzom. Amint vége a melónak, megyek haza. Meghoztam egy döntést, ahhoz tartom magam, és sokkal jobb így az életem – jelentette ki.

A zenésznek van is hova sietni a fellépések után, Aranka várja otthon, ráadásul az unokákkal is akad feladat.

– Unokák tömkelege van! Már van kettő, decemberbe­n érkezik a harmadik, amitől én nagyon boldog vagyok. Nem is hiányzik más az életemből – tette hozzá Kökény, aki igyekszik fiatalos nagypapa lenni. Az átmulatott éjszakák után valószínűl­eg nem tudná tartani a lépést a legkisebbe­kkel. Első unokája 2020 elején született meg, ami teljesen átírta a családi életet. Örül, hogy mindezt fiatalon éli át.

– Most úgy érzem, nagyon jól bírom, de nem biztos, hogy tíz év múlva bemennék egy játszóházb­a, és átmásznék egy alagúton – tette hozzá mosolyogva.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Időzítés Kökény Attila örül, hogy fiatalon lett nagyapa
Időzítés Kökény Attila örül, hogy fiatalon lett nagyapa

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary