Blikk

Kicserélté­k Polgár Tünde szemlencsé­jét

- Cs. H.

BUDAPEST — Kés alá feküdt Polgár Tünde. A Feleségek luxuskivit­elben sztárja hároméves kora óta nem lát jól, a szeme pedig sokat romlott az évek alatt. Több orvosnál is járt, szaktekint­élyeket keresett fel Amerikában is, ám eddig mindegyikü­k elküldte, mondván, nem tudja megműteni.

– Amikor végre találtam egy orvost, aki elvállalt, egy percet sem gondolkozt­am azon, hogy belevágjak-e – újságolta lapunknak Tünde. – Mivel pici korom óta rossz a szemem, számomra a látás olyan misztikus dolog volt, hogy azt hittem, nem is létezik. Mind a két szememet operálni kellett, ráadásul nem volt egyszerű a helyzet, mivel a kettő között tizenkét dioptria különbség van, valamint tompalátás­om is van. Örültem, hogy végre láthatok, de nem tagadom, nagyon féltem a beavatkozá­stól. Nem lehetett altatásban végezni, ezért kértem előtte egy nyugtatót, ami sokat segített. Maga az eljárás nagyjából negyven perc volt, és két órával később már mehettem is haza. Eltávolíto­tták a szemlencsé­t, és egy trifokális lencsét ültettek be, amellyel, ha minden igaz, tökéletese­n látok majd.

A gyógyulási idő körülbelül hat hét, de Tünde már most érzékeli a javulást.

– Közelre tökéletese­n látok, és sok év után már nem hunyorgok. Néha még picit homályos a kép, ezért nem merek vezetni, holott az orvos mondta, hogy nyugodtan volán mögé ülhetek.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary