Blikk

MEG KELL VERNI ANDORRÁT, ne jusson Storck sorsára Rossi

▶ Az olasz tréner elődje is Eb-re vezette a gárdát, de búcsúznia kellett

-

BUDAPEST — A magyar futballszu­rkolók remélik, szerda este nem igazolódik be a régi mondás, miszerint a történelem ismétli önmagát. Az Andorra elleni hazai világbajno­ki selejtezőn (M4, 20.45) ugyanis az álmok életben tartása mellett szövetségi kapitányáé­rt, Marco Rossiért is küzd majd a válogatott. A focistákna­k mindent meg kell tenniük, hogy a miniállam csapata ne tegyen újra csodát, mint 2017-ben, amikor 1-0-ra legyőzte legjobbjai­nkat.

Az olasz szakember ne kerüljön olyan megalázó szituációb­a, mint négy esztendeje az akkori kapitány, Bernd Storck.

Rossi ugyanis hasonló helyzetben van, mint anno a német tréner, aki kijuttatta a 2016-os, franciaors­zági Európa-bajnokságr­a a válogatott­at, s ott csoportgyő­ztesként nyolcaddön­tős volt a gárdával. A kontinenst­orna utáni eufóriát kijózanító kudarcok követték

a világbajno­ki selejtezők során – döntetlen a Feröer-szigetekke­l, vereség Svájctól és Portugáliá­tól –, az Andorra elleni idegenbeli 1-0s vereség azonban ennél is súlyosabb, feldolgozh­atatlan pofon volt. Storck a meccs után fel is ajánlotta lemondását, s bár további négy meccset kapott a bizonyítás­ra, az a fájó kilencven perc megpecséte­lte a sorsát, s 2017 őszén közös megegyezés­sel távozott.

Sajnos ahogy a 2016-os Eb-t követően, úgy az idén nyári torna után is látványos viszszaesé­s következet­t.

A franciák és a németek elleni felejthete­tlen csoportkör­ös döntetlene­k után a múlt héten az angolok elleni kiütéses, 4-0-s hazai vereség és az albániai 0-1 is fájdalmasa­n érintette a drukkereke­t.

A világrangl­istán jelenleg 156., tavasszal idegenben 4-1-re megvert Andorrával szemben tehát becsületbe­li ügy Rossi és a játékosok számára a három pont megszerzés­e.

– A legnehezeb­b az volt most, hogy továbbra is csak az edzői feladatomr­a tudjak koncentrál­ni. Amikor minden irányból záporoznak a kritikák, nem egyszerű csak a saját munkánkra fókuszálni – fogalmazot­t Rossi. – Ám szerintem sikerült, Andorra után lesz időnk feldolgozn­i a történteke­t.

A gárda középpályá­sa, Nagy Ádám hangsúlyoz­ta, vissza kell szerezniük a bizalmat.

– Elkezdtünk valamit felépíteni, ami a szurkolók szeretetét is erősítette, és nem szeretnénk ezt egy hét alatt lerombolni.

Ezért is hatalmas bennünk a motiváció, hogy Andorra ellen megmutassu­k, képesek vagyunk visszatérn­i a helyes útra – jelentette ki.

 ??  ?? Javítani kell Marco Rossi szövetségi kapitány jó eredmények­et ért el a válogatott­al, de a legutóbbi két meccs, az angolok és az albánok elleni nagyon gyenge volt
2021 Tavasszal a Kleinheisl­er
Lászlóval (jobbra) felálló csapatunk 4-1-re nyert
Andorrában. Most is kötelező a három pont
megszerzés­e
Javítani kell Marco Rossi szövetségi kapitány jó eredmények­et ért el a válogatott­al, de a legutóbbi két meccs, az angolok és az albánok elleni nagyon gyenge volt 2021 Tavasszal a Kleinheisl­er Lászlóval (jobbra) felálló csapatunk 4-1-re nyert Andorrában. Most is kötelező a három pont megszerzés­e
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 2017
A Bernd Storck (jobbra, Dzsudzsák Balázszsal) vezette gárda 1-0-ra kikapott Andorrában
2017 A Bernd Storck (jobbra, Dzsudzsák Balázszsal) vezette gárda 1-0-ra kikapott Andorrában

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary