Blikk

Russell lesz az F1-címvédő Hamilton társa

- L. Cs.

BRACKLEY — Honfitársa, George Russell lesz a hétszeres világbajno­k brit Lewis Hamilton mellett a Mercedes Forma–1-es csapatának másik pilótája a 2022-es idényben – jelentette be hivatalosa­n az istálló, lezárva a régóta tartó találgatás­okat. Az alakulat közleménye szerint hosszú távú szerződést kötnek a jelenleg a Williamset erősítő 23 éves versenyzőv­el.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem dob fel hihetetlen­ül, hogy a Mercedeshe­z igazolok. Ez egy hatalmas lehetőség, amit két kézzel akarok megragadni – fogalmazot­t Russell, aki 2017ben csatlakozo­tt a Mercedes tehetséggo­ndozó programjáh­oz, s volt a csapat tesztpilót­ája is. 2019 óta a Williamsné­l vezet az F1-ben, tavaly viszont ő helyettesí­tette a koronavíru­ssal küzdő Hamiltont a Szahíri Nagydíjon. Eddigi legjobb eredményét másfél hete, az esőzések miatt csupán két körig tartó Belga GP-n érte el, amelyen második lett.

A világbajno­ki címvédő istállónál az öt szezon után az Alfa Romeóhoz távozó, kétszeres vb-második finn Valtteri Bottast váltja. Bár Hamilton állítólag nem örült a cserének, sejtelmese­n úgy fogalmazot­t, fontos, hogy a tisztelet meglegyen közöttük, Russell

hangsúlyoz­ta, felnéz a nagy bajnokra.

– Tisztelem Lewist, és a lehetőség, hogy tanulhatok valakitől, aki a pályán és azon kívül példaképpé vált, csak előnyökkel szolgálhat nekem pilótaként, valamint emberként egyaránt – mondta Russell.

 ??  ?? Átállt
George Russell a Williams csapatát hagyja el a Mercedesér­t
Átállt George Russell a Williams csapatát hagyja el a Mercedesér­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary