Blikk

Párizsban is érmet akar szerezni Bíró

-

BUDAPEST — A tokiói olimpián megszerzet­t történelmi 3. hely után a 2024-es, párizsi játékokon is éremesélye­snek várja a női vízilabda-válogatott­at Bíró Attila szövetségi kapitány. A gárda három elbukott bronzmérkő­zés után Japánban a női szakág első ötkarikás medálját szerezte meg, a tréner szerint nincs is ok az elégedetle­nségre.

– Hosszú egy ilyen verseny, és most is bebizonyos­odott, nem egyszerű veretlenül nyerni. Sok mérkőzés van, és lehet, jobb egy nyert bronzéremm­el befejezni az olimpiát, mint egy vesztett meccs utáni ezüsttel – vélekedett Bíró.

A szakember hangsúlyoz­ta, a mieinké volt a második legfiatala­bb keret Tokióban, a kora miatt ugyanakkor senkiről sem akar lemondani a tréner.

– Három év alatt sok minden történhet, de azt gondolom, jó esélyünk lehet az elkövetkez­ő időszak versenyein is, és Párizsban egy ideális átlagéletk­orú, jó erőkből álló csapattal érmet szerezni – tekintett előre.

Bíró kitért Keszthelyi­Nagy Rita esetére is, aki még nem tudta megmondani, folytatja-e a szereplésé­t a nemzeti csapatban. Anynyiban maradtak, bármikor térne viszsza, számít majd rá.

 ??  ?? Elégedett Bíró Attila, a női pólósok szövetségi kapitánya
büszke a tokiói
bronzéremr­e
Elégedett Bíró Attila, a női pólósok szövetségi kapitánya büszke a tokiói bronzéremr­e

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary