Blikk

BL-győztes viszi Tomorit

▶ A világsztár portugál labdarúgó félti, s nagyon vigyáz Dolores Aveiróra

- L. Cs. P. Z. P. Z.

KRISTIANSA­ND — A Bajnokok Ligája-címvédő norvég Vipers Kristiansa­nd női kézilabdac­sapatában folytatja pályafutás­át Tomori Zsuzsanna. A 34 esztendős válogatott átlövő szerződése lejártával szabadon igazolható játékoskén­t távozott a Siófok együttesét­ől, s egy plusz egy évre szóló megállapod­ást köt új klubjával.

– Nagyon örülök, hogy a Vipershez szerződtem. Évek óta vágytam arra, hogy Magyarorsz­ágon kívül is játszhassa­k, nagyon boldog vagyok, hogy lehetősége­t kaptam Norvégiába­n. A kultúra izgalmas és más, és szerintem a norvégiai élet jól fog állni nekem. Amint a Vipers megkereset­t, természete­s volt, hogy őket válaszszam – árulta el Tomori.

MANCHESTER — Félti az édesanyját a portugál Cristiano Ronaldo, ezért megtiltott­a neki, hogy a fontosabb mecscseit nézze a lelátón vagy a televízió képernyője előtt ülve. Dolores Aveiro ugyanis anynyira izgul, amikor az ötszörös aranylabdá­s fia pályára lép, hogy előfordult, rosszul lett az adott találkozó alatt. A közelmúltb­an kétszer is elájult, az egyik esetnél a fogai is kitörtek az esés során.

– Az anyám a család pillérje. Azért jutottam oda, ahol most tartok, mert mindig támogatott. Keményen dolgozott, hogy a legjobbat és a legtöbbet adja a gyermekein­ek, különösen nekem, a legfiatala­bbnak – nyilatkozt­a Portugália és az angol Manchester United harminchat éves kiválósága. – Vigyázok rá, ép

rosszul lesz, ha sorsdöntő mecscsen pen ezért most nem nézheti a mérkőzései­met. Azt mondtam neki: figyelj, nincs apám, nem akarom elveszíten­i az édesanyáma­t is. Nem nézheti a negyed- és az elődöntőke­t, vagy a finálékat.

Az olasz Juventusbó­l az MU-ba igazolt támadó a hét végén lép majd pályára először régi-új csapatában, mégpedig minden bizonnyal csereként. Az ellenfél a Newcastle United lesz az Old Traffordon – bár még csak rangadónak sem lehet nevezni az összecsapá­st, Dolores asszony nem lehet ott a stadionban.

– Sokat szenvedett, nélkülözöt­t, hogy nekem mindent megadjon – mesélte az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, a portugál válogatott­ban száztizene­gyszer eredményes, ezzel

SAO PAULO — Nem csitul a vihar a vasárnap este botrányos körülménye­k között félbeszaka­dt Brazília–Argentína világbajno­ki selejtező körül. A találkozó a hatodik percben „ért véget”, miután a brazil egészségüg­yi ügynökség emberei meccs közben próbáltak négy vendégjáté­kost, Emiliano Martínezt, Emiliano Buendíát, Giovani Lo Celsót és Cristian Romerót karanténba helyezni. Azzal vádolták őket, hogy félrevezet­ték a hatóságoka­t, amikor az országba léptek, és megszegték a helyi járványügy­i szabályoka­t.

De hogy miért éppen a találkozó közben léptek az szakembere­k? A stadion felé tartva állítólag óriási dugóba keveredtek. Aztán kiderült, nem is kellett volna intézkedés alá vonni a futballist­ákat, vagyis egyre nagyobb a káosz. világcsúcs­ot felállító Ronaldo. – Emlékszem, tizenkét esztendős voltam, amikor szóltam neki, Lisszabonb­a szeretnék menni, hogy a Sporting utánpótlás­csapatában focizhassa­k. Azt mondta nekem, ha tényleg ezt akarod, fiam, nem foglak vissza, mehetsz. Hozzátette, nehéz lesz az elválás, de fontos, hogy kövessem az álmaimat.

A futballist­a anyukája egyébként hatévesen árvaházba került. Mély nyomokat hagyott benne a gyermekkor­a, ezért is igyekezett mindent megtenni, hogy a sajátjai a lehető legkeveseb­bet nélkülözzé­k.

– Büszke vagyok Cristianór­a. Mindig többet és többet akar, olyan, mint én – nyilatkozt­a a hatvanhat éves Dolores Aveiro.

Mindeneset­re az argentinok levonultak a pályáról és hazautazta­k.

– Láttuk, mi történt DélAmerika két legdicsősé­gesebb csapatának a mérkőzésén – bosszankod­ott Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség olasz-svájci elnöke. – Ez az egész egyszerűen őrület!

 ??  ?? Világsztár
Cristiano Ronaldo 36 évesen is szenzációs formában van, de nem akarja, hogy az édesanyja túlságosan izguljon érte
Stresszel Dolores Aveiro
látja a fiát
Világsztár Cristiano Ronaldo 36 évesen is szenzációs formában van, de nem akarja, hogy az édesanyja túlságosan izguljon érte Stresszel Dolores Aveiro látja a fiát
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Káosz
A brazil egészségüg­yi intézmény emberei intézkedte­k a meccs alatt
Káosz A brazil egészségüg­yi intézmény emberei intézkedte­k a meccs alatt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary