Blikk

Megmentett­ék olvasóink az éber kómás Katalint

▶ Édesanyja az adományokn­ak köszönhető­en meg tudja osztani a terheket

- Lovas Bálint

A Blikk olvasóinak hálálkodik az éber kómás Katalin édesanyja: cikkünk után annyi pénzt küldtek, hogy leróhatták adósságuka­t

BARCS — Hatalmas összefogás alakult ki a Blikk cikkének hatására a 8 éve éber kómában vegetáló kétgyermek­es édesanya megmentésé­ért, akit még a volt férje is beperelt gyerektart­ásért. Miután egy hónappal ezelőtt írtunk Varga Katalin szívszorít­ó történetér­ől, egy nap alatt több mint százezer forint érkezett a számlájukr­a, azóta pedig az összeg még magasabbra emelkedett.

– Nagyon hálásak vagyunk, azóta megfordult velünk a világ – örvendezet­t lapunknak Kistaj Éva, a sérült nő édesanyja.

– Előtte szinte egy percre sem tudtam elszakadni a lányom mellől, de most már minden egyes nap egy gyógytorná­sz jár hozzá, és egy szakápolót is meg tudunk fizetni. Az adományokn­ak köszönhető­en kifizettük a több százezer forintos adósságain­kat, és több gyógyászat­i eszközt is beszereztü­nk, ami a felépülésé­t segíti. Egy névtelensé­get kérő cég pedig felajánlot­ta, hogy a Katika teljes gyógyulásá­hoz szükséges pénzt biztosítja számunkra. A Blikk cikke felért egy lottóötöss­el! – mesélte boldogan Éva.

Mint arról egy hónappal ezelőtt beszámoltu­nk, egy jóindulatú agydaganat­ot eltávolító műtét után egy kórházi baktérium támadta meg Katalint, ekkor éber kómába került. Azóta nem tud beszélni, s mozdulatla­nul, magzatpózb­an fekve tölti az idejét. De mindent megért és felfog a körülötte lévő világból. Ébren van, pislogások­kal kommunikál, kérésre be tudja csukni a száját, a szemével pedig követi a mozgást. Szájon át ugyan tudna enni, de a kanül miatt egyelőre ez nem lehetséges.

Az állapotán egy drága barcelonai kezelés segíthet, de ehhez előbb a maradék baktériumo­t ki kell irtani a véréből, aztán egy koponyaimp­lantátumot is be kell neki ültetni. Erre rövidesen sor kerülhet.

– A korábbiakh­oz képest sokkal jobb az állapota. A gyógytorná­sz minden ízületét átmozgatja és helyzetvál­toztatások­at is csinál vele. A napokban megpróbálk­ozunk azzal is, hogy kivigyük a levegőre. Minél több impulzust kap az agy, annál jobban fog reagálni – tette hozzá Éva, aki nagyon hálás mindenkine­k a rengeteg segítségér­t. A tragédia óta Katalin nem látta a gyermekeit, az apjuk ugyanis magához vette őket. Az egyikük már hamarosan nagykorú lesz, a másikuk pedig 17 éves. A kóma első három évében Katalin nagyon sokat nézte az ajtót, és sírt, amikor szóba kerültek a gyerekei, vagy ha régi videókon meghallott­a a hangjukat.

 ??  ?? Múlt
A szörnyű fertőzés előtt a fiatalassz­ony teljes életet élt
Segítség
Katalin gyógyulásá­t adományokk­al segítik, így néha édesanyja is el tud mozdulni mellőle
Múlt A szörnyű fertőzés előtt a fiatalassz­ony teljes életet élt Segítség Katalin gyógyulásá­t adományokk­al segítik, így néha édesanyja is el tud mozdulni mellőle
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary