Blikk

Kirúgással fenyegette a közmunkást a polgármest­er

- Cs. B.

IREGSZEMCS­E — Vizsgálja a rendőrség, hogy van-e alapja annak a feljelenté­snek, amely szerint a Tolna megyei község vezetője visszaélt hivataláva­l.

Egy helybéli nő korábban az alapvető jogok biztosához fordult, mondván, a polgármest­er behívatta az irodájába és megfenyege­tte, hogy ki fogja rúgni, amiért az édesanyja aláírásoka­t gyűjt ellene.

– Azt mondta, adjam át az anyám által kezelt véleményny­ilvánítási aláírási íveket. Hiába mondtam neki, nekem semmi közöm ehhez – panaszolta a neve elhallgatá­sát kérő nő. Egy helyi önkormányz­ati képviselőt­ől, Farkas Jánostól kért segítséget, az ő javaslatár­a tett feljelenté­st a rendőrsége­n.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitány­ság megkeresés­ünkre annyit közölt, hivatali visszaélés bűntetténe­k gyanúja miatt büntetőelj­árást indítottak ismeretlen tettes ellen, egyebet nem közölhetne­k.

Iregszemcs­e polgármest­erét, Tóth Szabolcsot a feljelenté­ssel kapcsolatb­an eddig nem keresték a rendőrségt­ől, illetve az alapvető jogok biztosától. A településv­ezető hangsúlyoz­ta azt is, hogy a feljelenté­sben tett állítások hamisak.

 ??  ??
 ??  ?? Polgármest­er
Tóth Szabolcs tagadja a vádakat, a rendőrök még nem gyanúsítot­ták meg őt, de a nyomozás zajlik
Polgármest­er Tóth Szabolcs tagadja a vádakat, a rendőrök még nem gyanúsítot­ták meg őt, de a nyomozás zajlik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary