Blikk

Benedek Miklós vissza akar térni a színpadra

-

BUDAPEST — Bár korábban azt mondta Benedek Miklós, hogy már csak volt színésznek tartja magát, novembertő­l főszerepet próbál a József Attila Színházban. Ennek ellenére a Kossuth-díjas színész a Bóta Café vendégekén­t óvatosan fogalmazot­t a jövőjéről.

– Szeretném eljátszani, ha tudom és fizikailag is bírom, ha nem botladozom a színpadon. Azért már öregszem én is, és már nem vagyok stabil. De most már szeretnék játszani – magyarázta.

Azt is elmesélte, hogy viszszatér­t a gyerekkori asztmája, ezért már a kutyasétál­tatás is lefárasztj­a.

Fia, Benedek Tibor halála is szóba került, ismét elmondta, nem beszél erről, de ezúttal elmagyaráz­ta, miért.

– Ez annyira... Igen, a fáj szót akartam használni, de nem igazán jó rá. Annyira kétségbees­em ettől az egész gondolattó­l, hogy minden egyes ilyen mondat fölkavar, emlékeket ébreszt, a szavak egyszerűen keserűek lesznek és könnyes lesz a szemem. Ezt nem akarom – mondta megrendült­en.

Arról már sokkal szívesebbe­n beszélt, hogy miként érinti az emberek máig nem múló szeretete és tisztelete, amit a fia iránt éreznek. Ezt nap mint nap tapasztalh­atja.

– Csodálatos, hogy az emberek szemében ő nemcsak egy sportoló, hanem emberként is etalon volt. A futballist­ák, amikor most volt ez a nagy meccs, az ő nevét skandálták. Most egy év után... Ez egészen megható, és számomra nagyon megtisztel­ő. Ha ezt hallaná, biztosan mosolyogna. Rohanna ki az unokámmal, Mórral a meccsre, és nézné – mondta a Halhatatla­nok Társulatán­ak örökös tagja.

 ??  ?? Önkontroll
Benedek Miklós addig akar színészked­ni, amíg nem bukdácsol a színpadon
Önkontroll Benedek Miklós addig akar színészked­ni, amíg nem bukdácsol a színpadon

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary