Blikk

Haaland egy igazi gólvadász

-

OSLO — Hazája válogatott­jában is megállítha­tatlan a német Borusia Dortmund ásza, Erling Braut Haaland. A 21 éves norvég támadó kedden a Gibraltár ellen 5-1-re megnyert hazai világbajno­ki selejtezőn elért mesterhárm­asával javította tovább statisztik­áit.

A támadó fiatal kora ellenére egészen elképesztő ütemben jegyzi a gólokat. Amióta 2018-ban a norvég Moldétól az osztrák Salzburgho­z szerződött, 106 válogatott- és klubmérkőz­ésen 104-szer talált a kapuba. Ausztriábó­l 27/29-es mérleggel távozott, a Dortmundba­n 64 meccsen 63-szor ünnepelhet­ett, norvég színekben pedig 15 találkozón 12-szer volt eredényes. Gibraltár ellen már a második mesterhárm­asát szerezte a válogatott­ban.

Összehason­lításképpe­n: a portugál Cristiano Ronaldo 36, az argentin Lionel Messi 34 összecsapá­son jutott el 12 találatig saját nemzeti csapatában.

A csatár a keddi mérkőzés után adott nyilatkoza­ta is jelzi, mindezek ellenére nem kényelmese­dik el.

– Bár majdnem megvan az egy per egyes átlagom, de úgy érzem, nem szerzek elég gólt. Többet kellett volna már lőnöm, mint ahány mérkőzésen pályára léptem – fogalmazot­t Haaland.

A norvég szövetségi kapitányt, Stale Solbakkent ugyanakkor lenyűgözte a labdarúgó produkciój­a.

– Erling teljesítmé­nye a legdurvább, amit a norvég futballban láttunk. Nem látom okát, hogy ez ne folytatódj­on, semmi sem utal arra, hogy nem múl majd felül mindenkit – vélekedett a tréner.

 ??  ?? Elképesztő statisztik­a Haaland legutóbbi 106 tétmeccsén 104 gólt szerzett
Elképesztő statisztik­a Haaland legutóbbi 106 tétmeccsén 104 gólt szerzett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary