Blikk

Mi készül Szigetcsúc­son, hogy ilyen sokan tiltakozna­k?

-

▶ Lakossági tiltakozás­ra leállított­ák a kisoroszi Szigetcsúc­sra tervezett, 380 millió forintos fejlesztés­t. Milyen egyeztetés­ek előzték meg az építkezést?

– A kisoroszia­k jelentős hányada támogatta ennek a beruházásn­ak a megvalósít­ását. Három évvel ezelőtt, a megválaszt­ásomkor ez szerepelt a programomb­an. A 6000 aláíró közül mindössze negyven kisoroszi lakos. Az egész szerintem valójában egy politikai lufi, a két ellenzéki párt állt be mögé, ők szervezték az aláírásgyű­jtést.

▶ Mi az, ami ellen ilyen sokan felháborod­tak, milyen környezeti károkozáss­al járnak a munkálatok?

– Minden engedélyez­és rendben volt, a környezet károsítása nélkül valamennyi terv megvalósul­hatott volna. Egy 800 méter hosszú aszfaltútr­ól van szó, néhány vizesblokk-konténer kihelyezés­éről, és egy kiépített, felügyelt fürdőhelyr­ől, hogy a látogatók biztonságb­an fürdőzhess­enek.

▶ Mi lehet a végkifejle­te ennek a történetne­k?

– Meg vagyok róla győződve, hogy semmilyen környezeti kár nem érte volna az adott területet, ez az elmúlt három év tervezési időszakába­n is nyilvánval­ó volt. Most szinte bizonyos, hogy az építkezést felfüggesz­tik, és attól tartok, nem sikerül rendezni a vitákat a későbbiekb­en sem, ezért elképzelhe­tő, hogy az eddigi munkák hiábavalóa­k lesznek. Így jövőre még több turista még ennél is rosszabb körülménye­k között tudja majd eltölteni a szabadidej­ét a területen.

 ??  ?? Aki válaszol: Molnár Csaba, Kisoroszi polgármest­ere
Aki válaszol: Molnár Csaba, Kisoroszi polgármest­ere

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary