Blikk

Tehetetlen­ség

-

Úgy tartják, az ember csak addig tehetetlen, ameddig nem félnek tőle.

Marco Rossi elárulta, a fociváloga­tott kispadja mellett egészen kiszolgált­atottnak és tehetetlen­nek érezte magát a szeptember­i vb-selejtezők alatt. Csapata kilátástal­an játékkal kapott ki hazai pályán Angliától, idegenben Albániától, és futballist­ái még az Andorra elleni kínkeserve­s győzelem során is hibát hibára halmoztak. A tréner a legutóbbi meccset követően dühösen ki is kelt magából, hangzatos, de sejtelmes nyilatkoza­tban fenyegette meg játékosait, mondván: aki nem teljesíti a taktikát, nála nem lesz többé a nemzeti csapat tagja.

Hogy ettől megrettenn­ek-e a focisták, nem tudni. Az biztos, Rossi nem a levegőbe beszél, korábban is felejtett már el örökre gyengébben teljesítő játékost egy-egy kudarc után – elég Dzsudzsák Balázsra vagy Kádár Tamásra gondolni.

Az egyszeri szurkolók szerint igazán „tökös” a kapitány nyilatkoza­ta, végre egy edző, aki nem mismásol és megmondja a frankót. Azért csendben azt is jegyezzük meg, Rossi nemcsak a meccsek után lehetne kemény. Ha nem cseréli le a hibázó focistákat, ha kilencven percig hagyja pályán Anglia és Albánia ellen is a formán kívül játszó Szoboszlai­t, az nem tehetetlen­ség, hanem hiba...

 ??  ?? Németh Attila
rovatvezet­ő
Németh Attila rovatvezet­ő

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary