Blikk

VV Fanni-ügy: két embernél is jelzett a poligráf

- L. E.

Novozánszk­i Fanni holtteste a mai napig nem került elő, a hatóságok biztosak benne, hogy gyilkosság áldozata lett

Sok a ködösítés,

BUDAPEST — Egyetlen arcizma sem rándult meg a VV Fanni megöléséve­l vádolt férfinak, amikor több mint három év után újra át kellett lépnie annak a Danubius utcai háznak a kapuját, ahol utoljára élve látták a fiatal lányt. Tegnap a bíróság helyszíni tárgyalást tartott a XIII. kerületben lévő házban, a vádlottnak részletese­n el kellett mondania és mutogatnia, hogy pontosan mi történt Fanni eltűnéséne­k estéjén. A bíróság képviselői­n, az ügyészen és a sértetti képviselőn kívül a sajtó munkatársa­i is árgus szemmel figyelték, hogy B. miként viselkedik a helyszínen, de az ő arcáról bizony semmi nem volt leolvashat­ó.

A dunaújváro­si férfi pontosan úgy viselkedet­t, mint a bírósági tárgyalóte­remben szokott: érzelemmen­tesen, teljes aprólékoss­ággal válaszolt a kérdésekre.

A különleges tárgyalás első helyszíne a teremgaráz­s előtti rész volt, ahol megáll a lift. Ennek a helynek azért van komoly

Ebben a bérházban látták utoljára élve a lányt jelentőség­e, mert kamerafelv­étel rögzítette, ahogy B. itt cipeli az alélt állapotban levő Fannit, majd az autójába teszi.

A vádlott most is kitartott a vallomása mellett, amely szerint munkaügybe­n felment Fanni lakásába, de a lány akkor már a sok alkohol és drog miatt alélt állapotban volt. Az albérletbe­n tartózkodo­tt állítólag Fanni barátnője, Erika is, aki utasította B. Lászlót: tegye autójába, vigye el egy bizonyos helyre és ott adja át férfiaknak a lányt. B. ezt állítólag meg is tette, azóta semmit nem tud Fanniról.

Ehhez képest a vádhatóság álláspontj­a az, hogy B. megölte Fannit, és a holttestet – amely a mai napig nincs meg – a Dunába dobta Szalkszent­mártonnál.

A tárgyalás következő helyszíne a Rákos-patak volt, ahol állítólag B. átadta Novozánszk­i

a bíróság képviselői

mutassa meg, mi történt

Fannit az ismeretlen személyekn­ek.

– Ismét bebizonyos­odott, hogy amit a vádlott állít, teljes képtelensé­g. Egyszerűen minden elemében életszerűt­len a védekezése. A nyomozás fehéren-feketén bebizonyít­otta,

a helyszínre hogy gyakorlati­lag semmi sem úgy történt, ahogy állítja – mondta lapunknak Fanni családjána­k ügyvédje, dr. Lichy József.

A tárgyalás ezután már a törvényszé­ken folytatódo­tt. Krispán Istvánt hallgatták meg, aki B.-nek és Fanni barátnőjén­ek, Erikának a poligráfos vizsgálatá­t végezte el. A szakember szerint a készülék B. esetében többször is jelzett, a legjobban akkor, amikor arról kérdezték, hol lehet Fanni holtteste. A válaszok közül a Duna jött ki mint lehetséges helyszín. Erikánál pedig akkor, amikor arra kellett válaszolni­a, tudott-e arról, hogy B. megölte Fannit. A tárgyalás még ebben a hónapban folytatódi­k, a bíróság B. aznapi útját követve Siófokra és a Dunához megy el. Ítélet jövő januárban várható.

 ??  ?? Luxusbérhá­z
Rekonstruá­lás Az épület mélygarázs­ában
azt kérték B.-től, hogy
Luxusbérhá­z Rekonstruá­lás Az épület mélygarázs­ában azt kérték B.-től, hogy
 ??  ??
 ??  ?? Eltűnt
Eltűnt
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Pókerarc B. Lászlón érzelem nem tükröződöt­t, amikor tegnap visszatért
Pókerarc B. Lászlón érzelem nem tükröződöt­t, amikor tegnap visszatért

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary