Blikk

Bernd Storck a Honvéd sportigazg­atója lehet

-

BUDAPEST — Ismét felerősödt­ek azok a hangok, amelyek szerint a korábbi szövetségi kapitány, Bernd Storck visszatérh­et a magyar futballba: úgy tudjuk, a Honvéd számítana a nemzeti csapatot a 2016-os Európa-bajnokságr­a kijuttató német trénerre, azonban nem edzőként, hanem sportigazg­atóként.

A jelenleg az NB I ötödik helyén álló, s a szombati, Ferencváro­s elleni fővárosi rangadóra készülő gárdánál legutóbb Urbányi István töltötte be ezt a pozíciót, aki februárban távozott.

Az 58 éves Storck 2015 és 2017 között volt szövetségi kapitány, majd edzősködöt­t a belga Mouscronná­l és a Cercle Brugge-nél, illetve legutóbb a dunaszerda­helyi DACnál. Sportigazg­atóként is van rutinja, Kazahsztán­ban, a görög Olympiakos­z utánpótlás­ánál és a honi szövetségn­él is dolgozott ilyen szerepkörb­en,

A mai napig követi a magyar futballt, a nyári Eb alatt is szurkolt a válogatott­nak.

– Sokakkal tartjuk a kapcsolato­t a csapatból, Szalai Ádámnak vagy éppen Gulácsi Péternek is gratulálta­m SMSben az Eb-kvalifikác­ióhoz. Nem találkozun­k gyakran, de mindig jó szívvel emlékszem vissza a közösen elért sikerekre. Az MLSZ-ből Csányi Sándor elnök úrral és Vági Márton főtitkárra­l is kiváló a kapcsolato­m – mondta a szakember a Blikknek még a nyári Eb előtt.

A második fordulóból elhalaszto­tt Fehérvár– FTC mérkőzést szeptember 22-én pótolják. A negyedik fordulóból elhalaszto­tt Puskás Akadémia–FTC találkozót január 26-án játsszák.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ismeri a focinkat
A német szakember korábban a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt
Ismeri a focinkat A német szakember korábban a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary