Blikk

Schumi nem is akart síelni a balesete előtt

▶ Fia, Mick nehezen éli meg, hogy nem tud apjával beszélgetn­i a versenyekr­ől

- Ke. D.

GLAND — Az egész világ azt találgatja, mi lehet a hétszeres világbajno­k német Forma– 1-es pilótával, Michael Schumacher­rel. Az 52 éves egykori autóversen­yző 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesete­t, ami után 170 napig kómában feküdt. Az állapotáró­l azóta sem lehetett tudni sokat. A jövő héten azonban bemutatnak egy dokumentum­filmet, amely a pilóta életéről szól. Ebben megszólal Schumacher felesége, Corinna és fia, Mick is, aki apja nyomdokaib­a lépve jelenleg a Haas Forma–1-es csapatát erősíti. Az előzetesek szerint a versenyző pályafutás­a mellett részleteke­t árulnak el a tragikus napról és az azóta eltelt közel nyolc évről is.

Döbbenetes, de az is kiderült, hogy Schumacher nem is szeretett volna síelni a baleset napján.

– Nem sokkal a Méribelben történtek előtt azt mondta nekem: „A hó nem optimális. Elrepülhet­nénk inkább Dubajba” – hangzik el a film egyik felvezetőj­ében Corinna viszszaeml­ékezése.

A pilóta állapotára utal, hogy fia azóta sem tud beszélni vele.

– A baleset óta azok a családi élmények, amelyeket minden ember átél a saját szüleivel, nincsenek többé. Vagy legalábbis jóval kevesebb van belőlük, és ez bizonyos szempontbó­l kicsit igazságtal­an. Szerintem apám és én mostanra sokkal több dologról tudnánk társalogni. Sokszor jár ez a fejemben, hogy menynyire klassz lenne a pályafutás­omról, a versenyekr­ől beszélgetn­i. Mindent megadnék érte! – mondta Mick Schumacher, aki 14 évesen jelen volt apja síbaleseté­nél.

Bár konkrétumo­t továbbra sem árultak el Schumacher állapotáró­l, felesége szavai alapján valószínűs­íthető, hogy a pilóta nem képes kommunikác­ióra a külvilágga­l.

– Nem hibáztatom Istent a történteké­rt.

Ez egyszerűen balszerenc­se. Nincs rosszabb sors az életben. Mindent megteszünk, hogy javítsunk Michael állapotán, hogy kényelmes legyen neki, és hogy érezze a családunk jelenlétét, valamint a köztünk fennálló köteléket – fogalmazot­t Corinna.

 ??  ?? Kiderült Schumi inkább Dubajba utazott volna a síelés helyett
Kiderült Schumi inkább Dubajba utazott volna a síelés helyett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary