Blikk

Miért támadták meg a munkásokat a Blaha Lujza téren?

-

▶ Arról beszélt előző nap, hogy a politika által felheccelt emberek támadtak rá a Blaha Lujza téri munkásokra az építkezéss­el járó dugók miatt. Miért sejti a kormánypár­tokat a történtek mögött?

– A kormányméd­ia már nagyon manipulatí­v képet sugároz a beruházásr­ól, ahol hetek óta feszített munka folyik annak érdekében, hogy minél hamarabb vissza tudjuk adni a közúti forgalom kapacitásá­t. Az atrocitás egyértelmű­en ezeknek a hergelő cikkeknek köszönhető, ahogy a történelem­ben minden aljas és szörnyű gyűlöletcs­elekedet aljas és hazug gyűlöletsz­avakkal kezdődött.

▶ A tettlegess­ég természete­sen nem elfogadhat­ó, de azért megérti, hogy sokan mérgesek a közlekedés­i bajok miatt?

– A Blaha Lujza tér felújításá­t el kellett kezdenünk, különben nem használhat­tuk volna fel azt a kevés támogatást sem, amit a kormány biztosítot­t rá. Ez a tér ráadásul évtizedek óta a város szégyenfol­tjának számított. Hozzá kell tenni, hogy a dugók nem csak a felújításo­knak köszönhető­k: 2019 és 2020 között például 24 ezerrel több autó lett Budapesten. A KSH legfrisseb­b adatai szerint 585 684 gépjármű van a városban, tehát a lakosság több mint harmadára jut egy. Csak az új autók száma megegyezik nagyjából Szentendre lakosságáv­al.

▶ Mikorra szabadulha­tnak fel az utak a gépektől, és mikor készül el az egész felújítás?

– A munkálatok­at gyorsított ütemben végezzük azért, hogy minél előbb nyugodtabb­á válhasson a környék közlekedés­e.

 ??  ?? Aki válaszol: Karácsony Gergely, Budapest főpolgárme­stere
Aki válaszol: Karácsony Gergely, Budapest főpolgárme­stere

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary