Blikk

„Ha kimarad egy újabb év, akkor lehet, hogy abbahagyom” Pásztor Erzsi színésznő

- Cs. H.

▶ Sok munkája van most?

– Szerencsér­e igen. A héten bemutatjuk Budapesten is a Fergeteges látogatás című darabot, amelyet két hónapja nem játszottam, izgatott is vagyok. Ezenfelül ősszel játszom még három darabban, és szinkroniz­álni is megyek, lesz egy új sorozat, úgyhogy nem panaszkodo­m.

▶ Nem fél attól, hogy újra bezárják a színházaka­t a vírus miatt?

– Dehogynem! Nagyon aggasztó és szomorú lenne, ha újra a négy fal közé szorulnánk, de pont most hallottam a hírekben, hogy egyre több a beteg. Nehéz volt majdnem egy évig itthon ülni, munka és bevétel nélkül. Persze nem panaszkodo­m, volt miből bevásároln­i, de idén leszek 85 éves, fiatalabb én sem leszek már, és ha kimarad egy újabb év, akkor lehet, hogy abbahagyom, már nem térek viszsza a színpadra.

▶ De szeret még játszani?

– Nagyon, ráadásul hiába vagyok már hosszú évtizedek óta a pályán, még mindig izgulok, amikor kiállok a közönség elé. Persze ahogy meglátom a közönséget, megnyugszo­m, ráadásul kedvesen, tapssal fogadnak a nézők, ami segít, de az izgalom ott van az emberben, mindegy, mióta csinálja.

▶ Nagy ünnepséget tart majd a születésna­pján?

– Aznap is játsszuk majd ezt a darabot, utána lesz egy kis köszöntés. Ott lesz a lányom, Henike is, valamint az öcsém és a családja is jönnek Pécsről. Sajnos az unokám nem jöhet, mert külföldön tanul, de nem haragszom rá emiatt, majd jön, ha tud, neki most az egyetemre és a tanulásra kell elsősorban koncentrál­nia.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary