Blikk

Pénztkért azözvegy arokonoktó­l, hogy

Elbúcsúzha­ssanak a halottól ▶ Egy gyászszert­artás története, amely egészen abszurd fordulatot hozott

- V. B.

BUDAPEST — Micsoda arcátlansá­g! Ilyen temetésről sem hallani mindennap. Leírhatatl­an fájdalom a szerettein­k elvesztése. A gyászban pillanatny­i vigaszt nyújthat, ha méltó módon búcsúztath­atjuk el az elhunytat. Ezt tagadta meg egy megboldogu­lt férfi családjátó­l annak özvegye, akivel az évek során elmérgesed­ett a rokonok kapcsolata. A családtago­k azt sem tudják, hol van eltemetve a nagybácsi, milyen fejfát kapott, van-e síremléke.

– Több mint húsz éve voltak házasok, a kezdeti időszakban még minden rendben ment – mondta a Blikknek Horváth Dániel, a 72 éves korában elhunyt férfi unokaöccse. – Egy idő után azonban a nő elkezdte elmarni a nagybátyám mellől a barátait, az előző házasságáb­ól született gyerekeit. Később a véleményük miatt négy lánytestvé­re, köztük az én édesanyám is tiltólistá­sak lettek. A találkozók­at, beszélgeté­seket próbáltuk titokban megoldani. A telefonszá­mokat más neveken mentettük el. Elválni a közös gyerekük miatt nem akart – mesélte a férfi.

Dániel nagybátyja három éve kezdte rosszul érezni magát. Kiderült: áttétes tüdőrákban szenved. Unokaöccse szerint az orvosok tavaly nyáron csak néhány hetet jósoltak neki, ennek ellenére még egy évet élt.

– A konfliktus­ok ellenére próbáltuk segíteni őket gyógyszere­kkel, orvosi felszerelé­sekkel, banki utalásokka­l. Ahogy a nagybátyám állapota romlott, és a pandémia is betört, egyre jobban hiányzott neki a családja. Kórházba is többször került, ott sem tudtuk látogatni. Végül a telefonját is a felesége kezelte, így a titkos hívásokkal is lebuktunk. Az élete utolsó hónapjait kórházban töltötte, az állapotára tekintette­l ott az orvosok már beengedtek minket hozzá. El akartuk hozni, de azt már nem várta meg. Augusztus 19-én elhunyt.

Dániel állítása szerint a feleség bosszúból elhallgatt­a előlük a temetés helyszínét és idejét. Mint mondta: később a temetkezés­i költségek felét kérte, cserébe az információ­ért.

– Háromszáze­zer forintot kért. Mi ezt elutaltuk, információ­t azonban nem kaptunk. Kideríteni sem tudtunk semmit, mert titkosítta­tta a szertartás­t. Mi csak szeretnénk méltó módon elbúcsúzni a szerettünk­től – szomorodot­t el Dániel.

Az ügyben kerestük az elhunyt feleségét, de a beszélgeté­s után visszavont­a nekünk tett nyilatkoza­tát. A temetés már megtörtént.

 ??  ?? Napfürdő
A makik imádnak közös napfürdőt venni, igazi társas lények
ÁLLATI
Napfürdő A makik imádnak közös napfürdőt venni, igazi társas lények ÁLLATI
 ??  ??
 ??  ?? Búcsú nélkül Horváth Dániel a nagybátyja fotóját mutatja. A férfi és családja nem tudott végső búcsút venni szeretett rokonuktól
Búcsú nélkül Horváth Dániel a nagybátyja fotóját mutatja. A férfi és családja nem tudott végső búcsút venni szeretett rokonuktól
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary