Blikk

Eladjuk a házunkat” Pokoli gyerekkora volt az énekesnek

▶ 600 ezer forintos pénzbüntet­és mellett két évre tiltanák el a vezetéstől a zenészt

- Cs. H. B. P.

BUDAPEST — Ítélet született Lovasi András ügyében! A zenész a bíróságon találkozha­tott két év elteltével a rendőrrel, akivel még 2019ben ütközött össze, amikor figyelmetl­enségből a piros jelzés ellenére kanyarodot­t ki, s nekiütközö­tt egy rendőrautó­nak. Az ügy végére akár pont is kerülhetet­t volna tegnap, ugyanis a bírósági döntés szerint a Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag frontember­e 600 ezer forintos pénzbüntet­ést kapott, és két évre eltiltottá­k a járművezet­éstől, ám a zenész és védője egyelőre nem fogadta el az ítéletet, három munkanap gondolkodá­si időt kértek.

Lovasi András a Blikknek elmondta, hogyan élte meg a tárgyalást.

– Nagyon sajnálom a sértettet, akit tanúként hallgatott ki a bíróság. Jó érzés volt látni, hogy rendben van, és elmondta, hogy vissza is ment dolgozni. Ez megnyugtat­ott, és megkönnyeb­bülés volt látni, hogy nem tettem tönkre az életét – kezdte lapunknak a zenész.

Már a bírósági szakaszban volt az ügy, amikor elkészült az az orvos szakértői vélemény, amely kimondta, hogy a rendőr maradandó fogyatékos­ságot szenvedett a baleset miatt.

– Bár nehéz lenne megállapít­ani nekem, aki nem ért ehhez, hogy milyen problémája van a rendőrnek, de én azt láttam, hogy klasszul van. Az bántott, hogy hiába kerestem vele a kontaktust, ő rám sem nézett, kerülte a tekintetem­et. Már a baleset után szerettem volna vele beszél- ni, ám megkért, hogy ne keressem. Most, a tárgyaláso­n vagy utána is szerettem volna váltani vele pár mondatot, bocsánatot kérni tőle, de erre sem volt lehetősége­m. Megértem, ha haragszik rám, de remélem, hogy egyszer lesz lehetősége­m a szemébe nézni és elnézést kérni tőle – mondta András.

A bíróság korábban már hozott egy büntetővég­zést, amelyben Lovasit 225 000 forint pénzbüntet­ésre ítélte és egy évre eltiltotta a közúti járművezet­éstől, ám mivel a vád módosult az orvos szakértői vélemény miatt, így most 600 ezer forintra és két év eltiltásra nőtt a büntetés.

– Az ügyvédeimm­el együtt kértünk egy kis időt, hogy átgondolju­k, mi legyen. Egyfelől én már szeretném lezárni ezt az egészet, túl régóta húzódik ez az ügy, nem szeretném, hogy tovább lebegjen a fejem fölött – folytatta az énekes. – Ezenfelül viszont ott van az, hogy a két év eltiltás nagyon sok, nem is nekem, a családnak. Fél éve adtam le a jogosítván­yomat, azóta nem vezetek. A feleségem, Eszter, dolgozni jár, a fiunkat, Álmost viszi óvodába és még sofőrködik is, ha gyorsan kell valahová mennem, ő visz, neki ez nagyon megterhelő hoszszú távon. Messze lakunk a várostól, ide kell a kocsi, naponta háromszor jár a busz, és biciklivel sem tudok mindenhová

elfogadja, az eltiltást azonban eljutni. A fellebbezé­s tehát azért kérdéses, mert ha van esély arra, hogy kevesebb ideig tiltsanak el a vezetéstől, akkor gyorsabban megoldódik a helyzetünk. Ha nem megyünk másodfokra, akkor eladjuk a házunkat, elköltözün­k olyan helyre, ahol jobb a tömegközle­kedés, emiatt nehéz a döntés. Szeretünk itt lakni, Álmos is ragaszkodi­k az otthonához, még van két napunk dönteni...

Lovasi ügyvédje, dr. Borbély Zoltán is soknak tartja a kétéves eltiltást.

– Az eltiltás mértéke törvényes, ám véleményem szerint súlyos. Az ügyfelem, András kezdettől elismerte a felelősség­ét, a pénzbüntet­és összege kemény, de arányos, azonban a kétéves eltiltás súlyosabb, mint a gyakorlat. Még másfél évig kéne nélkülözni­e a vezetést, ez pedig megnehezít­i az ő és családja életét. A döntést Andrásnak kell meghoznia, hogy fellebbezz­ünk-e, bár az ügyvédnek önálló fellebbezé­si joga van, de dr. Molnár Gábor kollégámma­l követjük majd András döntését. Jómagam gyakran vagyok sértetti képviselő, így teljes mértékben átérzem a sértett lelkiállap­otát, mielőbbi gyógyulást kívánok neki – mondta az ügyvéd.

BUDAPEST — A zene a legjobb menekülés a fájdalom elől, és ezt a Sztárban sztár leszek! versenyzőj­e, Balogh Krisztofer meg is erősíti. A spirituáli­s tanácsadók­ént dolgozó fiatalembe­r, aki egy alig ezerfős, Baranya megyei települése­n, Vásárosdom­bón él, pokoli gyerekkort tudhat maga mögött. Az iskolai éveket társai gonosz megjegyzés­ei és bántásai elől menekülve töltötte, sőt már felnőttkén­t is azt kellett tapasztaln­ia, hogy az álmai és a hite miatt kirekeszti­k.

– Amikor azonban végre hazaértem az iskolából, akkor bekapcsolt­am a zenét, abba menekültem. Sokat bántottak, fizikailag, lelkileg is. Csúfoltak, szidtak azért, mert én egészen kis koromtól tudtam, hogy énekes akarok lenni, és mert érzékeny ember vagyok – árulta el Krisztofer, akinek első próbálkozá­sát a színpadon a műsor szombat este adásba kerülő részében láthatják majd a nézők.

És azt is, hogy Krisztofer anynyira elhivatott a zene iránt, hogy egy violinkulc­s tetoválás díszíti a homlokát.

– Nekem tényleg a zene a mindenem, és ezt meg akartam mutatni egy jól látható helyen, a harmadik szem felett – árulta el a 23 éves fiatalembe­r.

 ??  ?? Karambol
A Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag zenésze egy rendőrautó­val ütközött két évvel ezelőtt
Dilemma Lovasi András elismerte a hibáját, a pénzbüntet­ést
túl hosszúnak érzi
Karambol A Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag zenésze egy rendőrautó­val ütközött két évvel ezelőtt Dilemma Lovasi András elismerte a hibáját, a pénzbüntet­ést túl hosszúnak érzi
 ??  ??
 ??  ?? Vélemény
Dr. Borbély Zoltán, Lovasi ügyvédje súlyosnak tartja az eltiltás mértékét, bár törvényess­égét nem vitatja
Vélemény Dr. Borbély Zoltán, Lovasi ügyvédje súlyosnak tartja az eltiltás mértékét, bár törvényess­égét nem vitatja
 ??  ?? Rajz
Balogh Krisztofer violinkulc­sot tetováltat­ott a homlokára, annyira fontos neki a zene
Rajz Balogh Krisztofer violinkulc­sot tetováltat­ott a homlokára, annyira fontos neki a zene

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary