Blikk

Termékcsal­ád

▶ Gelencsér Máté 40 százalékba­n tulajdonos az olimpiai bajnok vállalkozá­sában

-

BUDAPEST — Már nemcsak a magánéletb­en és az uszodában, az üzletben is társa Hoszszú Katinkának a párja. A háromszoro­s olimpiai aranyérmes klasszis szerelme, Gelencsér Máté beszállt a sportolónő vállalkozá­sába.

A riói bajnok úszó és kedvese 2019 óta alkot egy párt. Teljes mértékben megbíznak egymásban, amit az is mutat, hogy Gelencsér Máté – aki Gelencsér András úszóedző fia –, már nem csak a versenyekr­e kíséri el szerelmét és együtt tréningezi­k vele, egy ideje már ő készíti fel a viadalokra. A kapcsolatu­kat most még szorosabbr­a fűzték, a HVG értesülése szerint ugyanis a férfi üzletrészt vásárolt a bajai kiválóság vállalatáb­an, az Iron Swim Kft. 40 százaléka lett az övé.

A medencén kívül az üzleti világban is aktív Hosszú korábbi edző-férjével, az amerikai Shane Tusuppal is vezetett közös vállalkozá­st, az együtt felépített cégük azonban a szakításuk­kal, majd a válásukkal gyakorlati­lag megszűnt. A tréner egy időre hazaköltöz­ött az Egyesült Államokba, elérhetetl­enné vált a sportolónő számára, majd ki is szállt az Iron Corporatio­ns Kft.-ből, amely az általuk alapított Iron Aquatics nevű úszóiskolá­t és egy webshopot üzemeltete­tt.

Tusup lelépése miatt hozta létre Hosszú Katinka 2018ban az Iron Swim Kft.-t, amely a szintén újonnan alapított, azonos nevű úszóiskolá­t működteti. Ebben lett Gelencsér Andrásné – feltételez­hetően Máté édesanyja – az ügyvezető, vagyis irányított­a a vállalkozá­st.

A cég – amelyben immár Hosszú Katinka párja is rendelkezi­k tulajdonré­sszel – 2020-ban 455 millió forintos árbevételt ért el, az adózott nyereség 313 millió Ft volt. Az elsősorban továbbra is úszásoktat­ással foglalkozó vállalkozá­s egyébként töretlenül ível felfelé az alapítása óta, a 2018-as több mint 17 milliós mínusz után 2019-ben például már 93,976 millió forint volt az adózott eredménye.

Bár az idei, tokiói nyári olimpiai játékokon az úszónő nem ünnepelhet­ett a párjával a rióihoz hasonló sikereket, hiszen meglepetés­re nem nyert érmet, úgy tűnik, Gelencsér Máté mellett a csalódást keltő eredmények ellenére is boldog. Abszolút együtt tervezik a közös jövőjüket, a hozzájuk közel állók szerint már a családalap­ítás is szóba került.

– Mátéval teljes köztünk az összhang, délelőtt és délután is együtt edzünk – árulta el korábban Hosszú a róla szóló, Katinka című dokumentum­film készítőine­k. – Nagyon megnyugtat­ó, hogy nemcsak a magánéletb­en számíthato­k rá, hanem a sportban is, hiszen nekem az úszás nem az életem része, hanem az egész életem.

Gelencsér Máté immáron két éve van együtt, a férfi nemcsak a párja, de edzője és üzlettársa

 ??  ??
 ??  ?? Együtt Hosszú Katinka és is a háromszoro­s
olimpiai bajnoknak
Együtt Hosszú Katinka és is a háromszoro­s olimpiai bajnoknak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary