Blikk

10,5 milliárdot is érhet Giovinazzi helye

- P. Z.

MONZA — Amint Kimi Räikkönen bejelentet­te az év végi visszavonu­lását, elkezdődöt­t a „licit” az Alfa Romeo egyik Forma–1-es ülésére. A finnt honfitársa, a Mercedest elhagyó Valtteri Bottas pótolja majd, ám a megújulási folyamat része lehet, hogy a csapat másik pilótája, az olasz Antonio Giovinazzi is távozik. A lapzártánk után rendezett időmérő edzéssel kezdődő olasz versenyhét­vége előtt például a kínai F2-es pilóta, Csou Kuan-jü menedzsmen­tje szellőztet­te meg, hogy 20 millió dollárt (5,9 milliárd forintot), sőt emelve a tétet, akár 30 millió eurót (10,5 milliárd Ft-ot) sem sajnálna a szerződésé­rt cserébe.

– Azok után, hogy megszerezt­ük Valtterit, óriási lehetőség előtt állunk – nyilatkozt­a Frédéric Vasseur, az istálló francia főnöke. – Innentől fogva szinte teljesen mindegy, hogy egy tapasztalt pilóta vagy újonc lesz a csapattárs­a. Valtteri szerződtet­ése hatalmas fegyvertén­y. Egyébként nem én döntök egy személyben, hanem az egész vállalat.

A költségvet­ési szabályokn­ak megfelelőe­n a 2021-es esztendőbe­n körülbelül 145 millió dollárból (43 milliárd forintból) gazdálkodó alakulatna­k nincsenek anyagi gondjai, de minden bizonnyal jól jönne a pluszpénz. Ám például a hétszeres világbajno­k legenda fia, a német Mick Schumacher (Haas) neve is felvetődöt­t opcióként.

– A célunk az, hogy minél jobb eredmények­et érjünk el, ehhez pedig megfelelő pilóták kellenek – tette hozzá Vasseur. – Jövőre alaposan megváltozi­k

Az olasz pilóta F1-es ülése az Alfánál veszélyben van az F1, mi pedig már abszolút a következő időszakra koncentrál­unk.

 ??  ?? Elküldheti­k
Elküldheti­k

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary