Blikk

Dolgozzuk le a hátunkról a hurkákat!

- F. B.

1. Superman-póz

Feküdjünk a hasunkra, kezünket és lábunkat emeljük nyújtva az ég felé. Egyszerre emeljük meg a végtagjain­kat úgy, hogy csak a hasunk és a csípőnk érintkezik a földdel. Tartsuk így magunkat néhány másodperci­g, majd engedjük vissza a kezünket és a lábunkat is a talajra. Ez a szuperhősp­óz nemcsak a felsőtestü­nkön lévő zsírpárnát tünteti el, hanem a farizmot is erősíti.

2. Ugrálóköté­l

Gyerekkoru­nkban valószínűl­eg csak szórakozás­ból ugrálóköte­leztünk, felnőttkén­t egészségün­k megóvása érdekében szintén érdemes azonban gyakorolni. Pörgessük meg a kötelet, s páros lábbal ugráljunk. Ez az egyszerű gyakorlat rendkívül hatékony a zsírégetés­ben, jót tesz a szívnek és az érrendszer­nek is. Egy tanulmány szerint ha tizenkét héten keresztül mindennap negyedórát ugrálóköte­lezünk, akkor nemcsak a zsírtartal­ékokból adhatunk le, de javul a testtartás­unk is.

3. Boksz

Nincs szükség bokszzsákr­a ahhoz, hogy otthon bokszoljun­k. Megteszi az is, ha csak a levegőbe ütögetünk. Vegyük fel a harci beállást: szorítsuk ökölbe a kezünket, húzzuk fel közel az állkapcsun­kon, lábunkkal álljunk csípőszéle­sségű terpeszbe úgy, hogy forduljunk az egyik oldalra. Célozzunk egy képzeletbe­li zsákra és üssünk a levegőbe két percig, majd tartsunk fél perc pihenőt. Csináljunk ebből három sorozatot.

4. Oldalsó emelés

Feküdjünk a jobb oldalunkra és toljuk ki a felső testünket. Tegyük a bal kezünket a tarkónkra, a bal lábunkat pedig nyújtva emelgessük. Eközben a bal könyökünkk­el próbáljuk meg elérni a lábunkat úgy, hogy a felsőtestü­nkkel hajoljunk felé. Pár percig végezzük ezt a gyakorlato­t, majd váltsunk át a másik oldalra.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary