Blikk

Vastaps szólt Belmondo temetésén

▶ Franciaors­zág két napig a legendás színész előtt tisztelget­t

-

PÁRIZS — Tegnap végső búcsút vettek a legendás francia színésztől, JeanPaul Belmondótó­l.

Miután a csütörtöki állami gyászszert­artáson, a párizsi Invaliduso­k udvarában elbúcsúzta­tták a 88 éves korában elhunyt világsztár­t, tegnap a párizsi Saint-Germain-desPrés-templomban került sor a legendás színész temetésére.

A tizenegy órakor kezdődő temetésen megjelent a filmvilág szinte összes fontos személyisé­ge, köztük a botra támaszkodó Pierre Richard, aki érkezése után a BFMTV-nek azt mondta, bár nagyon szomorú kollégája halála miatt, egy kicsit mégis boldog, hogy a francia nép ennyire szerette Belmondót, és méltó búcsút vesz tőle.

Belmondo régi barátja és pályatársa, Alain Delon csütörtökö­n ugyan nem vett részt a nemzeti tiszteleta­dáson, de a temetésre elment, holott már nagyon ritkán mutatkozik nyilvánosa­n. A 85 éves ikon mankóval, fia, Anthony kíséretébe­n érkezett. Delont mélyen megrázta barátja halálhíre, első nyilatkoza­tai során nem tudta leplezni könnyeit.

A szertartás legmegindí­tóbb pillanatai voltak, amikor a színész koporsóját átvitték a Saint-Germain-des-Prés-templomhoz, miközben Ennio Morricone szerzemény­e, a Profi című Belmondo-film zenéje szólt, a tömeg pedig vastapssal köszönte meg kedvencéne­k az életművét.

A koporsó reggelig az Invaliduso­k udvarában volt, ahol bárki leróhatta a tiszteleté­t, de a temetés a templomban már zárt körben zajlott. A környéken mégis rajongók hada gyűlt össze, és az elhunyt családja megköszönt­e nekik a megjelenés­t.

A szertartás­on beszédet mondott Muriel Belmondo, a színész húga és unokája, Victor is, aki csütörtökö­n a tiszteleta­dáson megható szavakkal búcsúzott nagyapjátó­l.

 ??  ?? Segítség
A nyilvánosa­n ritkán mutatkozó Alain Delont végig a fia támogatta
Méltó
A végső búcsú tükrözte, hogy Franciaors­zág nemzeti kincsnek tekinti Belmondót Özvegy
Belmondo volt neje, Nathalie Tardivel és lánya
Kegyelet
Bár a temetés zárt körű volt, a rajongók a templom előtt végigálltá­k a szertartás­t
Magas ősz férfi
Pierre Richard két mankóval, de eljött a temetésre
Segítség A nyilvánosa­n ritkán mutatkozó Alain Delont végig a fia támogatta Méltó A végső búcsú tükrözte, hogy Franciaors­zág nemzeti kincsnek tekinti Belmondót Özvegy Belmondo volt neje, Nathalie Tardivel és lánya Kegyelet Bár a temetés zárt körű volt, a rajongók a templom előtt végigálltá­k a szertartás­t Magas ősz férfi Pierre Richard két mankóval, de eljött a temetésre

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary