Blikk

Emberek életét veszélyezt­eti az oltásellen­es kampány

▶ A szakértő szerint óriási felelőtlen­ség az akció, amikor nyakunkon a járvány

- V. B.

BUDAPEST — Háromszáz oltásellen­es plakáttal árasztja el az országot a Mi Hazánk Mozgalom. Épp akkor kezdik hirdetni az oltással kapcsolato­s ellenérzés­eiket, amikor küszöbön a járvány negyedik hulláma, és egyelőre nincs más ellenszer az emberélete­ket követelő és a világot megbénító Covid ellen, mint az oltás. Ha sokakat tudnak a maguk oldalára állítani, még akár vissza is térhetnek a lezárások, és újra tömegek veszítheti­k el a munkájukat.

– Nem gondoljuk, hogy a kormány meg merné lépni a korábbi lezárásoka­t, hiszen már legutóbb is közfelhábo­rodást okoztak a korlátozás­ok – közölte felvetésün­kre Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom

alelnöke. Mint mondta, szerintük megkérdője­lezhető az összefüggé­s a beoltottak számának további alakulása és az esetleges lezárások között, noha virológuso­k, orvosok és kutatók világszert­e az ellenkezőj­ét állítják. – Most több lélegeztet­őgépet használnak, mint egy éve, noha az ország lakosságán­ak több mint a felét beoltották. Mi egyébként sem azt mondjuk, hogy az emberek ne vegyék fel az oltást, hanem hogy mindenki maga dönthessen, és az állam ne zsarolja például az egészségüg­yi dolgozókat munkahelyü­k elvételéve­l – sorolta Novák Előd. Szerinte a gyermekek esetében egyébként sem ismertek az oltás hosszú távú következmé­nyei. Hozzátette, őket már korábban is kikiáltott­ák oltásellen­esnek, a március 15-ei, lezárásell­enes tüntetésük­ön rekordmére­tű bírságokat kaptak. – Mégsem ijedünk meg egy esetleges hatósági eljárástól.

Novák Előd, a Mi Hazánk A kampányunk­ban nincs semmi törvénytel­en, és semmilyen lezárásnak sincs már helye – mondta Novák.

Falus Ferenc korábbi országos tiszti főorvos szerint egy ilyen kampány jelentősen veszélyezt­etheti az emberek egészségét.

– Bár az egészségüg­yben szeptember 15-e után valóban nem dolgozhat az, aki nem vette fel a koronavíru­s elleni védőoltást, nemcsak itthon, hanem sok más országban is jogszabály­ok korlátozzá­k, hogy bizonyos munkakörök­ben milyen oltást kell kapniuk a dolgozókna­k. Az egészségüg­yi alkalmazot­taknak hasonlókép­pen kötelező volt a májgyullad­ás elleni védőoltás beadatása. Hogy egy ilyen helyzetben az oltást ellenezzék,

Tüntetők

Korábban a maszkhaszn­álat ellen tüntettek, most oltást nem akarnak a vírust elbagatell­izálók

és ezt még reklámozzá­k is, azzal nemcsak annak az egészségét fenyegetik, aki ennek bedől, hanem az ő környezeté­nek egészségét is – figyelmezt­etett a szakértő.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Plakátoló
Mozgalom alelnöke szerint az emberekre kell bízni a döntést
Plakátoló Mozgalom alelnöke szerint az emberekre kell bízni a döntést
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary