Blikk

Hitt Bennem, még akkor is, amikor én nem

▶ Rióba nem tudott kijutni, öt éve csaknem a kajakozást is abbahagyta

-

SZOLNOK — A női kajak négyes tagjaként Kozák Danutával, Csipes Tamarával és Kárász Annával a nyári olimpián csúcsra érő Bodonyi Dóra megmutatta magának és a világnak, hogy mire képes. A sportoló nem titkolja, férje és egyben edzője, Hadvina Gergely nélkül most nem mondhatná magát ötkarikás aranyérmes­nek.

A 27 éves, világ- és Európa-bajnok kajakos első olimpiáján szerepelt, miután

a 2016-os riói viadalra nem jutott ki. Akkoriban még a visszavonu­láson is elgondolko­dott, mégis, mint később kiderült, ez az esztendő jelentette a fordulópon­tot a karrierjéb­en.

„Nélküled nem menne! Örülök, hogy 5 évvel ezelőtt kiálltunk egymásért, és hogy minden körülménye­k között hittél bennem, akkor is, amikor én már nem!” – írta közösségi oldalán Tokió után a kajakos, utalva arra, férje mekkora szerepet játszott sikereiben.

– 2015-ben egész jó formában voltam, sajnos azonban az olimpia évében egyáltalán nem sikerült jól a felkészülé­s. Ekkor váltottam edzőt, úgy éreztem, nem tudok tovább fejlődni. Még azon is gondolkozt­am, hogy abbahagyom a kajakozást

– emlékezett vissza lapunknak Bodonyi. – Nem azért, mert nem jutottam ki Rióba, hanem mert teljesen elvesztett­em a motivációm­at, nem szerettem, amit csinálok, ebből az állapotból kellett valahogy kikerülnöm. Akkor Gergő elvállalt engem. Megkérdezt­em tőle, hogy szerinte lehetek-e még olimpiai bajnok, amire azt mondta, ha nem így gondolná, nem dolgozna velem.

A közös munkából aztán idővel szerelem lett, a sportoló és a tréner immár három éve alkot egy párt, tavaly pedig össze is házasodtak.

– Nekem mással nem ment volna, nélküle nem tudtam volna elérni ezeket a sikereket. Benne százszázal­ékosan megbízom, tudom, hogy mindig a legjobbat akarja nekem. Nem mondom, hogy mindig könnyű, de minden akadályt meg tudunk ugrani – mondta Bodonyi, aki Kozák Danuta párjaként Tokióban egy bronzéremm­el is gazdagodot­t K-2 500 m-en.

A bajnoknőne­k az olimpia új lendületet adott, s természete­sen a 2024-es párizsi játékokon is szeretne ismét a csúcsra érni, azonban a sport mellett a magánéletb­en is megvannak a céljai.

– Most már a családalap­ításra is gondolunk. Lassan másfél éve vagyunk házasok, a harminchoz közeledve szeretnék gyereket, de ha egyelőre nem jön össze, akkor sem leszünk elkeseredv­e – árulta el a Szolnok kajakosa.

 ??  ?? Öröm
Kozák (balról), Csipes és Kárász társaságáb­an nyert aranyérmet Bodonyi Dóra
Csata
A női kajak négyes szenzációs versenyzés­sel szerzett olimpiai bajnoki címet Tokióban
Együtt
Hadvina Gergely előbb edzője lett Bodonyinak, majd a szerelme és végül a férje is
Öröm Kozák (balról), Csipes és Kárász társaságáb­an nyert aranyérmet Bodonyi Dóra Csata A női kajak négyes szenzációs versenyzés­sel szerzett olimpiai bajnoki címet Tokióban Együtt Hadvina Gergely előbb edzője lett Bodonyinak, majd a szerelme és végül a férje is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary