Blikk

Hosszú volt edzőjével úszhat Milák az olimpia után

▶ Petrov Árpád korábban egy évig dolgozott együtt az Iron Ladyvel

-

BUDAPEST — Együtt értek fel a csúcsra, a tokiói sikerek után azonban úgy tűnik, elválnak Milák Kristóf és edzője, Selmeci Attila útjai. Az Index úgy értesült, a nyári olimpián 200 m pillangón arany-, 100 m pillangón ezüstérmet szerző úszóklassz­is a háromszoro­s ötkarikás aranyérmes Hosszú Katinka korábbi trénerével, Petrov Árpáddal folytathat­ja.

A 21 esztendős Milák nyolc éve dolgozik együtt Selmecivel, a közös munka Érden kezdődött, majd a Honvédnál folytatódo­tt. Ez idő alatt mindent megnyertek, az úszó edzője kezei alatt olimpiai, világ- és Európa-bajnokká, a 200 m pillangó világcsúcs­tartójává vált.

Mindezek ellenére tréner és tanítványa között nem felhőtlen a viszony: Selmeci maga sem titkolta, nem könynyű megtalálni a közös hangot úszójával.

– Egy dolgot megtanulta­m Kristóf mellett, de ez egy ismert közmondás is: nem az a legény, aki a pofonokat adja, hanem az, aki állja. Hát én nagyon sokat álltam, és kellett tűrnöm Kristóf mellett, megmondom őszintén. Talán egyetlen versenyzőm sem volt, aki mellett ennyit kellett nyelnem, tettem ezt abban a hitben, hogy így tudunk eljutni Tokióig. Ha nem nyelek ennyit, és nem vagyok enynyire türelmes vele, egészen biztos, hogy közösen nem

Petrov 2019-ben két vb-aranyhoz segítette Hosszút, de gyorsan elváltak az útjaik tudtunk volna eljutni idáig – mondta az olimpia után a szakember az InfoRádión­ak. – Számtalans­zor olyan új tényezőkke­l kellett szembekerü­lnöm, amelyek bizony arcpirítók voltak, de nem tudtam mást csinálni. Sokszor otthon jött ki belőlem ez a feszültség, és otthon ordibáltam. De ez volt az egyedüli út ahhoz, hogy folytatni tudjuk a munkát.

Mindezek fényében nem meglepő, hogy Milák váltani készül, s Petrov Árpáddal tárgyal az együttműkö­désről. A lépés klubcserév­el nem

járna, a tárnoki kiválóság maradna a Honvéd kötelékébe­n. Petrov korábban nagyjából egy évig volt Hosszú Katinka trénere, az Iron Lady számára két aranyérmet hozó 2019-es kvangdzsui világbajno­kságra ő készítette fel.

Az ügyben kerestük az érintettek­et

is. Az úszó édesapja, Milák Mihály annyit elmondott, mérget azért nem kellene még venni arra, hogy valóban új edzője lesz a fiának. Őt magát azonban nem tudtuk elérni, míg a két edző, Petrov és Selmeci nem kívánt nyilatkozn­i.

 ??  ?? Vb-aranyak
Vb-aranyak
 ??  ??
 ??  ?? Lecserélik
Selmeci Attila (balra) gyerekkora óta foglalkozi­k Milákkal. Úgy tűnik, a sztár most lecseréli őt
Lecserélik Selmeci Attila (balra) gyerekkora óta foglalkozi­k Milákkal. Úgy tűnik, a sztár most lecseréli őt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary