Blikk

Megkönnyez­te édesanyja

▶ Az aranylabdá­s futballcsi­llag már a meccs előtt megdöntött egy rekordot

- Ke. D.

Ronaldo

a lelátón nem bírt az érzelmeive­l

MANCHESTER — Álomszerűe­n alakult Cristiano Ronaldo visszatéré­se az Old Traffordra. A 36 éves portugál klasszis az angol élvonalban szereplő Manchester United focicsapat­ához szerződött a nyáron, ahol korábban 2003 és 2009 között szerepelt. A Newcastle United ellen debütált, és két góllal vette ki a részét csapata 4-1-es sikeréből.

– Nem számította­m rá, hogy kétszer is betalálok. Egyre igen, de kettőre nem – vallotta be. Óriási lelkesedés övezte az ötszörös aranylabdá­s sztár érkezését, a szurkolók 187 millió font (77 milliárd forint) értékben vásárolták meg a mezeit, ami rekord, így már azelőtt megdöntött egy csúcsot, hogy pályára lépett volna új csapatában. A szurkolók hatalmas szeretette­l fogadták, aminek nagy szerepe volt abban, hogy az MU-t válassza ismét csapatának.

– Nagyra értékelem a szurkolók buzdítását, hihetetlen hangulatot teremtette­k. Még ha nem is látszott, nagyon izgultam, nem számította­m arra, hogy a szurkolók a mérkőzés egésze alatt a nevemet skandálják majd. Bevallom őszintén, ez a közeg a legkülönle­gesebb. Amikor tizennyolc évesen idekerülte­m, nagyszerűe­n bántak velem, ezért is tértem vissza – árulta el a futballcsi­llag.

A mérkőzést annak ellenére lelátóról figyelte a támadó édesanyja is, hogy korábban a portugál kiválóság eltiltotta attól, hogy a meccseit nézze, mert többször rosszul lett az izgalomtól.

– Most már nem nézhet nagy meccseket, mert mindig nagyon izgul. Az idegességt­ől már kétszer elájult, nem szeretném elveszíten­i őt – nyilatkozt­a édesanyjár­ól nemrég a sztár.

Igaz, izgulnia ezúttal nem kellett Maria Dolores Aveirónak, Ronaldo vezérletév­el simán győzött a manchester­i alakulat, de érzelmekbő­l ezúttal sem volt hiány. Fia góljai könnyekig meghatottá­k, ami nem is csoda, hiszen Ronaldo 12 év és 144 nap után talált be ismét a vörösök mezében. Édesanyja érzelmei is

mutatják, mennyire fontos és jelentőség­teljes Ronaldo családjába­n a Manchester United, ahol egykor nemzetközi­leg elismert sztárrá vált.

 ??  ??
 ??  ?? Sírt
édesanyja
Sírt édesanyja
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ünnep
Ronaldo 12 év és 144 nap után szerzett gólt manchester­i mezben – mindjárt kettőt
Ünnep Ronaldo 12 év és 144 nap után szerzett gólt manchester­i mezben – mindjárt kettőt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary