Blikk

Lukács Viktória, a Győr válogatott kézilabdáz­ója

- L. Cs.

A Bajnokok Ligája-csoportkör 1. fordulójáb­an 35-29-re verték a címvédő norvég Vipers Kristiansa­ndot. Mi volt a siker kulcsa?

– A kezdeti problémák ellenére hátrányban sem lettünk idegesek, hittünk magunkban, és meg is tudtuk fordítani a meccset. Amint a védekezésb­en magunkra találtunk, a támadások is eredményes­ek lettek.

▶ A BL-címvédő elleni győzelem mennyire jelzésérté­kű az erőviszony­ok szempontjá­ból?

– Nem szabad ebből a meccsből messzemenő következte­téseket levonni. Nagyon a szezon elején járunk, sok munkára van még szükségünk, de a többi ellenfélné­l is hasonló a helyzet. A Vipers legyőzése jó alapot ad nekünk a folytatásh­oz.

▶ Az előző, gyengébb szezon után nyáron miben tudott előrelépni a csapat? Mire helyezték a hangsúlyt a felkészülé­s során?

– Egy új rendszerbe­n játszunk Ambros Martín vezetőedző­vel, így aztán idő kell ahhoz, hogy megfelelőe­n elsajátíts­uk az elképzelés­eit, illetve az új érkezők beépüljene­k. De nem aggódunk, hiszen az idő nekünk dolgozik.

▶ A nyáron komoly változások voltak a keretben, Görbicz Anita személyébe­n egy klublegend­a befejezte, Eduarda Amorim pedig távozott. Sikerült megfelelőe­n pótolni őket?

– Nagyon erős keretünk van. Nyilván nagy nevek mentek el, de az érkezők ugyanazt a szintet képviselik. Összességé­ben szerintem erősebbek lettünk, hiszen többen vagyunk, és így több a variációs lehetőségü­nk is.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary