Blikk

Nyeregben él McMenemy Márk

- B. P.

BALATONKEN­ESE — Majdnem az elején feladta, de aztán olyan lendületet vett Kondákor Zsófi, ami egészen az első helyig repítette a magyar tenger közelében rendezett triatlonve­rsenyen. A színésznő a Balatonman középtávú viadalán állt rajthoz, amely 1,9 kilométern­yi úszásból, 76 kilométer kerékpároz­ásból és 21 kilométer futásból állt. Zsófi nem vallott szégyent, korosztály­a legjobbja lett.

– Aznap rossz passzban voltam, mégis életem legjobbját hoztam az 5 óra 36 perces idővel, amire nagyon büszke vagyok. Az elején a vízben majdnem feladtam, kiúsztam, de aztán valahogy túljutotta­m a mélyponton és jól sikerült a versenyem. Az első triatlonom még 7 óra 15 perc volt, rengeteget edzettem az elmúlt két évben, és ennek meglett az eredménye – mesélte a Blikknek a bajnok, aki a korosztály­ában első helyezést ért el, összetettb­en pedig

PILISSZÁNT­Ó — Amíg a hőmérsékle­t nem csökken 10 Celsius-fok alá, McMenemy Márk két kerékkel szeli az utakat. A Spektrum Home Magazin műsorvezet­ője mintegy harminc kilométerr­e él a fővárostól, és ha otthonról, Pilisszánt­óról időben elindul, még a bevásárlás­t is elintézhet­i, hiszen motorján rengeteg hely van.

– Ez nálam egy régi szerelem, hamarabb kezdtem motorozni, mint autót vezetni. 17 éves koromban sikerült apámat némi érzelmi zsarolássa­l rávenni, hogy vegyen nekem egy kétkerekűt.

Sőt az egy ötszázas chopper volt, nem egy robogó, mint ez – mutatott a szívének kedves vasparipár­a McMenemy Márk, aki bevallotta, eleinte nem volt annyira óvatos.

– Az őrangyalai­mnak egyszer-kétszer észnél kellett lenniük, de szerencsér­e megúsztam élve. Sőt, még csonttörés­em sem volt, de hatalmas szerencsén­ek köszönhető mindez – emlékezett vissza a műsorvezet­ő, aki felnőttkén­t évekig nem ült nyeregbe. – Vidékre költöztünk, ám aztán a 10es út és a budapesti közlekedés miatt újra beruháztam egy motorra. Ez egy guruló fotel, és a 15. leggyorsab­b volt a hölgyek között.

Zsófi azt mondja, még van hova fejlődni, ám jövőre már megcélozza a jóval nagyobb kihívást jelentő ironmant.

– Az a típus vagyok, akit hajt a kíváncsisá­g, hogy meg tudom-e csinálni. Az egész a futással kezdődött. Két maraton után viszont azt éreztem, hogy ez kevés, akkor jött az úszás és a biciklizés – mesélte Zsófi, aki mindennap edz, akár kétszer is. tényleg nagyon praktikus. Bármilyen időben elindulok, egy dolgot nem bírok, a hideget – magyarázta

Márk, aki szerint sokkal könynyebbe­n halad így, és a parkolássa­l sincs gondja.

 ??  ??
 ??  ?? Hobbi
A Spektrum Home műsorvezet­ője, McMenemy Márk motorozik
Hobbi A Spektrum Home műsorvezet­ője, McMenemy Márk motorozik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary