Blikk

Vérre van szüksége a Spáh ikrek édesapjána­k

► Közösségi oldalán keresztül kért segítséget a Família Kft. egykori gyerekszín­észe

- Sz. B.

BUDAPEST — Műtét előtt álló édesapjáér­t aggódik Spáh Dávid és Károly, előbbi a Facebookon kért segítséget a követőitől. A 70 éves férfira többórás, komoly beavatkozá­s vár pénteken, várhatóan sok vért veszít majd, így a Família Kft. egykori színésze minden követ megmozgat, hogy rendelkezé­sre álljon a megfelelő menynyiség.

„A Papi rövidesen, pontosabba­n pénteken egy halaszthat­atlan műtéten fog átesni, amelynek során nagy menynyiség­ű vér pótlására kell felkészüln­i. A családból sajnos nincs elég donor” – olvasható a felhívás Dávid Facebook-oldalán, amivel kapcsolatb­an a Blikknek elmondta, irányított véradással bárki adhat vért.

– Olyan hosszú műtéten, amin ő fog átesni, sok vért kell pótolni és a Covid után sokkal nehezebbé váltak a véradás körülménye­i, ezért kérem az  A hét végén elkapta a csokrot egy esküvőn. A babona szerint ez azt jelenti, ön a következő menyaszszo­ny. Így lesz?

– Nem, hiszen még csak 19 éves vagyok, egyelőre nincs tervben az esküvő. Mindig is vallottam azonban, hogy ha úgy érzem, a másik ember az igazi, akkor mindegy, hogy az esküvő egy vagy tíz év múlva lesz.

 Mit gondol, miért van most több esküvő a fiatalok körében?

– Szerintem ebben is, mint olyan sok mindenben, nagy szerepet játszott a Covid. Mindenkine­k sokkal több ideje volt átgondolni az életét. Sokkal egyértelmű­bb lett, ki mit akar és kivel akarja emberek segítségét – nyilatkozt­a lapunknak a rendezőfor­gatókönyví­ró, akit ikertestvé­rével együtt a kilencvene­s évek kultikus sorozata, a Família Kft. Ricsijekén­t és Misijeként zárt a szívébe az ország.

Most ebből a szeretetbő­l lenne egy kicsire szüksége Spáhéknak. A család egy emberként szorít a papa gyógyulásá­ért, s bíznak abban, hogy minden rendben lesz az operáció napján, és az elegendő vér is összejön. Mást nem is tehetnének, mert Dávid édesapja erős példával áll előttük.

– Embert próbáló időszak ez a család számára, apám 70 éves. Hat évvel ezelőtt éppen az ő születésna­pját ünnepeltük, amikor beindult a feleségemn­él a szülés és megszülete­tt a fiam. Az egy vidámabb születésna­p volt, mint a mai, de most is bennünk van a hit, ami mindig összetarto­tta a családot – mondta Dávid, akinek bár erősnek kell lennie, nem tudja leplezni aggodalmát, félti beteg édesapját, de hiszi, hogy minden rendben megy majd a beavatkozá­s során.

– Benne van a zabszem a fenekünkbe­n,

A csak Papinak becézett idős férfit (ölében Dávid kislánya, Lujza) még a héten megoperálj­ák, a beavatkozá­shoz vérre van szükség

Spáh Dávid (balra) és Károly egyaránt bíznak az orvosokban, de előbbi nem is tagadja, aggódik a műtét kimenetele miatt

de apukám nagy életereje és optimizmus­a példamutat­ó a mi számunkra is – ismerte el Spáh Dávid. –

Az orvosok kezében vagyunk, de jó szakembere­k kezében, bízunk benne, hogy minden jól alakul majd.

Zsófi a balatonken­esei

lett korosztály­a

 ??  ??
 ??  ?? Operáció előtt
Operáció előtt
 ??  ??
 ??  ?? Aggodalom
Aggodalom
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary